Presentation!!

Tänkte göra en liten presentation av mig och mina hästar här!

Jag heter Malin och blir 25 år snart!
Är uppvuxen med hästar då mina föräldrar rider och föder upp svenska halvblod.
Fick min första ponny när jag var 2 år och sen har det rullat på.Började inte tävla förrän jag var 12 år gammal och hade min sista d-ponny då. Gick över till stor häst när jag var 14 år och har tävlat upp till MsvB dressyr och har ingått i utmanartruppen som junior och YR. Fick tyvärr avliva min ena tävlingshäst och ett år senare sålde jag mina andra tävlingshäst och köpte en 4 årig hingst som jag hade ett år men som tyvärr inte passade riktigt mig och min mamma tog då över honom. Resten ser ni här nere




Champion
Val -02
Chapman-Private collection-Chirac
Uppf Och ägare Fam.Karlberg
Kalle som han kallas till vardags byttade jag till mig när mamma tog över min 5 åriga hingst. Kalle var menad som påläggskalv till mamma men det var nog tur att jag fick honom istället. Han har alla bokstavskombinationer man kan ha!
Han är krubb bitaretyvärr och inomhus så står han med en överrullningsgjord då han alltid lyckas med att rulla fast och skada sig. Han har varit med om 2 större skador på detta sättet och stod skadad ett år.
Kalle utbildades till dressyr häst från början men var inte helt nöjd med det och jag började hoppträna honom för skojs skull och för ett år sedan togs beslutet att jag skulle börja hopptävla honom. Han är nu uppe och tävlar i 1.1m och har en placering i den klassen. Vårat mål är nu att han ska bli stadig i 1.1m och att till nästa år starta 1.2 m, hade hoppats på att göra det snart men han är inte riktigt redo för det.Han har äveb fått starta 2 dressyrklasser i år. en LB:2 där vi fick 67.66% och blev 2:a och även en LA:& där vi fick 62%





Umethist
Sto -01
Optimist-Kelly-Amethist
Hollänsk import
Ägare: Malin Karlberg

"Mea"  köpte vi in som en försäljningshäst, tanken var att vi skulle utbilda henne och sen sälja henne.
Men efter tag då vi hade haft henne så insåg vi att det skulle aldrig funka att sälja henne då hon är otroligt speciell. Tyvärr så har dem nog inte varit snälla mot henne i holland ocd det är därför hon beter sig som hon gör.
Just nu är hon mammaledig med ett 3 månader stoföl vid sidan.
Men är tävlad upp till 1m och ska starta 1,1 m nästa år.




Melodie

sto -94
Samber-Oran

Hollänsk import

Madicken köptes in till ridskolan förra hösten men tyvärr blev hon halt snabbt och efter att behandlat henne flera gånger så insåg vi att hon inte skulle fungera som ridhäst. Vi tog då beslutet att betäcka henne, hon är nu dräktig med Niveau!
Madicken charmar vem som helst, hon har till och med charmat pappa och han kan vara svår!


Dagen som inte blev som jag trodde.

Igår åkte vi in med en av våra 1-åringar till huntley, eller mamma och papppa åkte in med mackan för jag kände att jag orkade inte höra domen där nere. Mackan har varit konstig, han har varit vinglig ett tag och har inte musklat sig som dem andra. Så bara var ute och tittade på honom i helgen och tog blodprov på honom som visade att hans allmäntillstånd var nedsatt. Så vi bestämde i samrådan med barbro att han skulle ner och röntgas och sen efter det skulle vi ta ställning till vad som skulle göras med honom. Jag är den som skyddar mig själv genom att måla fan på väggen redan innan, så jag har gått omkring och känt mig lite ledsen för jag vill verkliogen inte göra av med honom. Så när mamma ringde idag och berättade att det var som vi hade misstänkt, han har en skada på en halskota så började jag gråta. Men det är som så att barbro tror att han kan bli bra, så nu ska han stå inne ett tag framöver och bara ta det lugnt. Meningen är att han inte får gå med andra i fortsättningen men han ska nog få gå med ike så att han har ngt sällskap. Kalle ska ha en stor eloge då han har följt med mackan idag som stöd i transporten, vad hade vi gjort utan honom. Mamma berättade att kalle hade stått och pussat på mackan i transporten, jätte sött<3
Nu får vi bara hoppas på det bästa!

Om 4 timmar drar mamma och jag till öland på meeting, blir ju även en liten minisemester.Så håll nu tummarna för henne och puhan.

Kram på er alla<3


Björbäck


RSS 2.0