Fika time

Fika med jannica innan det är dags för att ta tag i nästa häst. Molly står på tur, även idag blir det hack. I morgon blir det förhoppningsvis löshoppninh om vädret tillåter!


Regn!!

Suttit mycket i bilen och åkt runder i dag också men nu är en del uppklarat än så länge. Men ev blir det en tripp till malmö i morgon, vi får se!

Red ut molly lilla rundan i förmiddags med mamma och nalle, molly gick på hacket. Funkar ganska bra, hon är för söt då hon skummar i munnen fast hon inte har något bett. Sötnosen!!
Sen började det regna såklart men vi hann föra stallet innan det och det är rätt så skönt. Det är inte så lätt att mocka när estelle och mea är inne då Estelle mest "sitter" i skottkärran eller vill att jag ska gosa med henne istället för att mocka.  Det är så roligt att hon är så social och go <3

Sen bar det iväg emot Halmstad och göra en del ärenden, vissa hade med falsterbo (berättar mer sen när det är klart) att göra och sen var vi ute efter en duschkabin. Men duschkabinerna är för höga eller vårat tak är för lågt kan man också säga haha. Vi hittade en duschkarbin som passade höjdmässigt men mamma och jag tyckte att den var ful, så den fick bort!! Efter en del funderande så kom vi fram till att det fick bli en duschkabin av glasblock dvs att bygger den själv. Då får vi den som vi själva vill!

Så då blev det en sväng till Helsingborg för att köpa materialet men såklart hade de inte allt inne, eller enligt datan skulle de ha tillräkligt inne men de hittade inte det. Så de ska ringa oss i morgon och har de inte det hemma får vi köra till Malmö för de hade det hemma puuuhhh.

Var även en sväng in om och tittade på en lastbil men den var inte alls fin, man behöver typ riva av skåpet för det luktar mugigt usch!!!

Så har min dag sett ut ungefär och nu håller jag på med maten. Västerbottenost fylld kyckling lindad i bacon, mumsigt!!!

Titta gärna in på vår hemsida
www.teambrödalt.se

Ni är välkomna att höra av er om ni söker häst!


Puss på er

Sillen



Filmen är sen i höstas och första gången han löshoppades. Han galopperar väldigt spänt, mest kaninskutt men ni ser lite av traven iallafall. Han har så underbar bakbens aktivitet.

Falk träningen

Här kommer den utlovade uppdateringen om falk träningarna.
För första gången tränade jag Molly båda dagarna och det gick jätte bra.  Hon var faktiskt piggare andra dagen.

Han tyckte att hon hade musklat på sig fint men behövde bli lite tjockare så vi får öka på ensilaget, har även valt att kombinera iform stuteri med iform tävling för att få lite mer energi.

Jobbade med övergångar och att "byta riktning" ofta för att hon ska vara uppmärksam på mina hjälper och bli mjuk och smidig.  Vid hemma jobb ska hon gå i låg rund form då hon inte har problem med att komma upp i formen.

Vi jobbade en del på galoppserpentinerna, jag har tyckt att jag rider rakt över medellinjen i bågarna men tydligen inte. Så falk hjälpte mig med dem, det kändes jätte konstigt men ska jobba med dem så vi få ett jämnt flyt.

I traven jobbade vi både med att ta halvhalt och tänka passage och sen rida framåt och upprepa det ofta, sen jobbade vi med att jag satt ner och gav henne handen men hon skulle behålla balansen och takten, nyttigt!

Falk satt upp på henne och red henne en stund på lördagen, han har inte suttit på henne sen i augusti! Han tyckte att hon var fin att rida, skoj att höra. Han fick loss henne lite extra så det kändes bra!

Nu kommer han inte förrän i augusti, så vi få träna på själva tills dess.


Gårdagen

Gårdagen var verkligen busy, kändes som jag mest satt i bilen och körde/åkte. Men jag fick gjort allt jag skulle och det känns bra!

Katja kom till Molly och är var en liten bit kvar av vargtanden på vänster sida så nu är den borta och det känns skönt. Nu är det avklarat men hon ska gå på hack resten av veckan.
Det är så roligt för alla som träffar molly blir kära henne för hon har så underbar personlighet och katja var inget undantag haha

Red cosmos i skogen med mamma och nalle. Cosmos kan ibland tycka att tyglarna är hans haha så då får jag berätta att näää det är de inte alls för de är mina. Men han är för go, fast han är alldeles svettig så är han lika framåt i slutet. Han är en riktig liten duracell kanin men han är snäll!

image description

Busy busy

Som rubriken säger är det fullt upp idag!

-börjar med att hämta foder.

-hämta spån

- hämta grejor på Biofarmab

-rida cosmos

-hämta mina nya ridbyxor

-få tag i ett tävlings schabrak

-Katja kommer till Molly

Sen ska även det vanliga fixas!

Blir en uppdatering i kväll om falkträningen.


On the road

På väg till Falk träning. Tre månader sen sist så har lite att berätta!!

Laddar med smoothie från macken, mums.


En favorit inom aveln

Eftersom min familj har bedrivit avel i totalt i ca 40 år och man får sina favorit hingstar. En favorit jag har fått är Black coffee. Han själv är väldigt trevlig och avkommorna blir super trevliga!  Vi har fött upp 6 Black coffee avkommor och jag har varit med och utbildat 4 av dem. Och det som alltid har slagit mig när jag ridit dem är hur ridbara de är, de har hög ridbarhet och lättlärda! Det som är roligt att de har olika mammor( 4 mammor) så det är Black coffee som nedärver sig bra.

Lite info om honom:

Black Coffee 168 cm, född 1999 e. Bellini 817 u. Amandla e. Chapman 757-Carnoustie xx.

Black Coffee är en hingst med tre naturligt starka gångarter, ärlig framåtbjudning och med ett bra temperament.

Fadern Bellini var bruksprovsetta med bland annat de höga poängen 44 exteriört, 10-10 löshoppning,
9-9 uppsutten hoppning, 9 på trav, 9 på galopp.
Han tävlades framgångsrikt upp till och med svår klass innan han tyvärr avled.

Black Coffee har även ett starkt möderne där modern Amandla är helsyskon med godkända hingsten Baryschnikov som har vunnit 1,40 hoppning och placerat sig i GP dressyr i Tyskland. Modern är även helsyskon med Chomsky som placerade sig högt på rikskvalitetstävlan.
Black Coffee´s helsyster Batseba hade prestationsdiplom i gångarter.
Mormors far Carnoustie är en av de mest betydelsefulla fullblodshingstarna genom tiderna.

Black Coffee godkändes som specialbegåvning i dressyr vid förra årets bruksprov
och var den ende hingsten som belönades med betyget nio i både trav och galopp,
och hade därmed årets högsta dressyrindex.




Kungälv bilder!

Bjuder på lite bilder från kungälv!



Annas underbara katt som jag försökte byta mot pappas häst Mio men det gick inte pappa med på, Konstigt !! Haha



Prisutdelning!


Fina "Miller" som är närgången. Miller är madickens avkomma. Roligt att få se honom, Annika har gjort ett jätte bra arbete med honom!



"Hobbe" som är Mollys avkomma, de påminner om varandra till sättet. Lika sociala och gosiga. Roligt att hon nedärver det! men jag tycker att han har hennes ögon!



Mys på hög nivå, miller vill också vara med ju!



Pappa leker i tältet med Annas dotter!!



Chili

Har inte presenterat min "nya förmåga". Han är inte nyinköpt då det är en av mina föräldrars uppfödningar men han var inte tänkt till mig men saker ändras!

Han är en valack som är född 2009 efter Hesslegård Rubin-Chirac och mamman är Private collection (mammas fd tävlingshäst). Han är halvbror med Kalle.
Beräknas att bli ca 163-165 cm hög

Han är inte inriden än men jag håller på med lite småpyssel med honom, ska försöka få pappa att börja rida in honom då det inte är min grej utan jag tar hästarna när de är styrbara haha


Han är jätte söt!! Här ser han lite liten ut men et beror på att jag står högre upp.

Lotta har en liten film när han rör sig, ska be henne ladda upp den så ni får se honom röra sig!

Ändring av tävlingsplaneringen!!

FÖR VI HAR KVALAT TILL FALSTERBO!!!!!  WIHOOOOO

Vi åkte upp till Kungälv för att rida de sista kvalen och hade anmält till tre klasser varav en var MSVC:1.

På lördagen red vi LA:3 och fick till en rätt så bra ritt. Vi landade på 72,25% och vi vann klassen. Efter det tändes hoppet, skulle vi klara det?!

På söndagen var jag nervös och det var mitt supportteam också! Vi red LA:4. 
Hon kändes fin på framridningen och kändes mer taggad än på lördagen, perfekt! Inne på banan var hon jätte fin och vi fick nior för första gången! Vi hade sju st nior!!! Och procenten blev 77,56!!!!!!!! Drömmen blev sann, jag ska äntligen få rida falsterbo!! Då kom tårarna, lyckan var total!! detta ledde till ännu en vinst, wow vilken häst jag har!

Sen valde jag att starta MSVC för det är en bra förberedels klass för nästa år. Vi har startat den klassen en gång innan i Björbäck men då hade hon problem med sina tänder upptäckte vi efter det så den starten blev sådär. Nu valde jag att rida på kandar då jag har börjat rida på det mer. Hon kändes mycket finare denna gången och mitt mål vara att rida på över 62 % och det lyckades vi med råge!! Vi landade på 73,83% även här hade vi fått nior! Känslan var obeskrivbar!!! Ännu en första placering, har aldrig haft så här bra placeringar på en helg!!
Hon är fantastisk min lilla häst!! Nu ligger fokusen på Falsterbo men Molly börjar med två välförtjänta lediga dagar och ska bara äta gräs.

Ett stort tack till alla som har funnits och stöttat mig!








Såhär firades Molly när vi kom, sen korkades champagnen upp!


RSS 2.0