Oppps!!!

De som tittade i min Lundborg trodde nog att jag var alkis men det är ju inte bara till mig jag köpte!!


Det går åt rätt håll.....









med min sits!!


2011 fortsättning

Juli
Tävlade i Falkenberg och blev plac första dagen, en 4:e plac på 68%, Dagen efter så kändes han inte helt lika bra men han var ändå fin! Efter att sett procenten på telefonen blev jag förbannad och hämtade inte min kritik!(Har aldrig hänt innan) Hade sett hästar som gått programmet och haft massa missar och de bytade till höger och vänster och de fick 66% och jag hade inte direkt någon miss och fick 64%! Inte okej. Det var super varmt den helgen, är så varje gång vi är i falkenberg hmmm

Två veckor efter det åkte vi och tävlade på Hfrk summer dressage tour. Jag hade med mig båda hästarna för första gången. Jag skulle göra totalt fyra starter och körde hemifrån tjugo i sju och kom hem kl åtta på kvällen. Jag hade misstänkt att det skulle vara en lång dag så jag hade bokat dagboxar till dem.

Molly vann första klassen och flippade ut i andra klassen(blev nog lite trött) och med henne slutade jag 5:a i lilla cupen. Hade hon orkat med den andra klassen hade hon vunnit men så är livet!

KJalle gick bra i första klassen och den gick på träns! Bästa programmet på träns men domaren tyckte inte om oss tyvärr 63,4% men andra människor och domare kom fram till mig och tyckte att han hade varit jätte fin!
I andra klassen som gick på kandar gick vi in och glänste och vann den på 70,88% Underbart! Kom tvåa med honom i stora cupen!



Augusti

Tävlade Molly och kalle i Laholm med blandade resultat. Första dagen gick molly rätt så bra och vi hamnade på 73% 4 årsprogrammet och en tredjeplats. Dagen efter visade hon aitt unghästtrots, hon gick jätte fint och sen när man skulle fatta galopp så fattade hon fel och när jag då skulle bryta av så blev hon sur och stack på banan! Märr! Haha slutade på 62 % ändå.

Kalle gick två dagar första dagen blev jag plac, tror att det var nio plac. Andra dagen tjurade han på banan och skulle inte riktigt samarbeta men det var mitt fel då jag hade satt på trillorna och det gillade han inte!

Mamma och jag åkte till Öland och tävlade på deras fina anläggning! rekommenderar alla att åka dit och tävla om de har möjlighet!
fick till en ritt som var så där men det är nyttigt att åka iväg på meeting och se hur hästarna reagerar. Kalle fick kolik en dag efter att vi kom hem. Antagligen blev han lite stressad på meetinget och drack lite dåligt. Har nu lärt honom att dricka vatten med äpplejuice och då dricker han riktigt bra!




September

Månaden började inte så bra då jag fick säga farväl till min älskade Madicken, det var väntat men otroligt jobbigt!
image description

Sen efter det var det dags för tävling med kakan! Red en MSVC på henne, var väldigt nöjd med resultatet!65% på en häst som jag bara rider ibland! Jätte roligt


Molly fick även göra två starter denna månaden. Ena dagen visade hon sitt trotshumör så den starten stryker vi ett streck över. Dagen efter skötte hon sig mycket bättre och blev andreplac. på 68.9% duktig tös!
image description


Oktober

Mea skadade sitt öga två gånger! Suck!! Men det blev bra till slut!

Molly startade sista tävlingen för året och vi hade en liten miss som kostade oss segern men hon var duktig! Vi blev 2;a iallafall. Kändes bra att avsluta tävlingsåret på det sättet.




November

Hände inte mycket denna månaden, tränade på som vanligt. Jo kalle rullade fast och jag fyllde år. Mitt AS schabrak kom, såå snyggt!!
image description


December

Ja än är det ju december, vi tränar på med siktet på nästa års tävlingssäsong och dess mål! Har firat jul med de bästa!


Julen

Måste nog säga att denna julen var en av de bästa på länge! Firade jul med stallfamiljen söndagen innan jul och sen firade vi jul med Louise, zeth och prinsessan Nova<3 Det var helt underbart! Det kändes så avslappnat! Tyvärr började jag jobba kl sex :( men det är pengar! Men som sagt vi hann äta mat tillsammans och dela ut julklappar och umgås. Jag fick jätte fina julklappar! Jag fick:
 -En jätte mysig fleecejacka med huva från pfiff
 -En rosa fleece tröja
-Ett fleecetäcke med hals
 -Cupcakesplåt
 -Min favoritparfym Ed hardy Love kills slowly
 -Fuschia eskadron lindor -En bok om cupcakes
-En förstoring på Maistro och en bok med fotografier på hundarna.
 -Jätte fina "ljusfat" -Presentkort på Hm från jobbet
 -Ljuslykta

 Som sagt massa fina julklappar. Bjuder på en underbar bild på prinsessan.


God jul

God jul från oss på team brödalt!
Hoppas ni haft en trevlig julafton:)


Gårdagens ridpass

Igår red jag ett dressyrpass med Molly. Fokusen låg på att hon skulle bära sig lite bättre i en högre form och även rakriktningen. Det var någon gång hon ignorerade min skänkel och jag då tryckte till lite extra, då blev hon sur haha. Men hon kändes bättre ändå. Red även igenom Falsterbo's 5 års program som är en variant av LA:3 an, Kände mig rätt så nöjd med galopp programmet, sen är det ju inte perfekt men jag tror på att förbereda i god tid så ska rida program på genne ofta. Ska även lära in FEI 5 års programmen.

Med Kalle fungerar det inte att rida igenom hela programmen då han lär sig snabbt programmen så oftast rider jag bara delar ur programmet och inte på just det stället där de ska vara. Självklart så rider jag igenom program som jag aldrig ridit förr. Kalles morbror Cappuccino som jag hade och red kunde programmen så han visste var varje övergång var så man fick vara på honom så han inte gjorde övergängarna för tidigt!


Månadens tv reklam




Hur söt är den inte?!

2011

Tänkte göra som Lotta och summera året!

Januari
Hände inte jätte mycket men hade problem med Kalle och vi hade väldigt olika åsikter.
Och Lotta ramlade av en häst och bröt nyckelbenet så jag red kakan lite.


Februari
Jag började rida Molly för att vi skulle sälja henne och jag var lagom lång. Hon såg ut som en ponny när pappa red henne haha
Vi var även på GHS och shoppade loss lite. Köpte bla 2 anna scarpati schabrak, veredus dressyrskydd osv.
Började träna för Falk på "allvar" med Kalle.



Mars
Tränade för Falk och kalle började gå bättre.
Vi bytte foder till Iform, det bästa fodret!
Jobbade vidare med Molly.



April
Fölisarna började "komma".
Vädret blev fint och vi slapp den j**la snön. Underbart att kunna rida ute.
Hästarna fortsatte att utvecklas.



Maj
Min fölis föddes<3
Kalle var jätte fin på falk träningen.
Vi tog nya försäljningskort på Molly och jag kände mer och mer att jag inte ville sälja henne.
Jag sälde min tekna sadel och jakten efter en ny sadel började.
Startade Kalle på 2 tävlingar, Björbäck och Klippan. Red 2 klasser, första dagen glömde jag min kavaj. Så typiskt mig men som tur är så har vi bara 12 min till björbäck så pappa körde hem och hämtade kavajen åt mig. Domaren hade en låg skala så vi fick 62,55% och blev 10:e plac. Dagen efter så red jag fram honom alldeles för länge! Han blev lite trött på banan och domaren och vi var inte riktigt överens!
Efteranmälde till Klippan och red fram inte lika länge och på banan kändes han super fin!!! Hade en liten miss men slutade på 67,87% och det blev en 4:e plac.





Juni
Molly startade sin första tävling och gjorde det med bravur! SÅ lugn och fin, vi red ihop 69,95% och en 4:e plac. Vi bestämde oss även då för att behålla henne!
Tävlade även henne i Lanskrona och det gick sådär men jag var ändå nöjd, för hon blev skrämd på framridningen flera gånger och vi lyckades ändå rida ihop 64%
Jag "hittade" även pinnen och hans nya ägare :)


Resten kommer i ett annat inlägg

ZZZZZZ

Känns som att jag skulle kunna gå och lägga mig nu men det är ju lite tidigt. Men det blir tidigt i säng och tidigt upp då man ska till Varberg i morgon. Ridit mina fina hästar och båda skötte sig riktigt bra! Jobbade med tempoväxlingar på båda hästarna. Efter att ridit Molly så insåg jag att hon måste klippas, hon var plaskblöt!! Konstigt för hon har inte jätte lång päls men det är bara att klippa.
En sak till att lägga till på listan på allt som ska göras denna veckan, suck!

 Kalle var riktigt duktig idag, kunde till och med rida sluta i galopp idag utan massa bråk, han fick mkt beröm och det är något som jag inte får glömma att ge honom.Han blir så mkt medgörligare då, så ska försöka ha det i bakhuvudet.

 Just nu är jag såååå sugen på att rida ut mina hästar men det är inte så lätt när man kommer hem när det är mörkt, så jag håller tummarna för att det ska vara okej väder på fredag när jag är ledig så båda hästarna kan få ut och galoppera.

Ha en bra kväll!

Ny vecka, men fullt upp!

Veckorna bara springer iväg för tillfället!!
Denna veckan är det skolan som gäller 4 dagar. Sen ska det ridas såklart, tjejkväll med Lotta och Malis. Köpa julgran=klä julgranen. Följa med Lotta och sm när de ska rida km:et. Köpa alla julklapparna( har några kvar). Behöver även baka och julpynta och sen ska vi fira jul med våran "andra" familj dvs stallfamiljen<3
Stallfamiljen är lottas familj och Malis och David. Stallfamiljen känns verkligen som ens familj, fast en del av familjen inte är intresserade av hästar så finns de där och hjälper till. När vi satte staket runt ridbanan så hjälpte dem till, de är guldvärda<3

Idag är det skola som gäller tills kl tre, sen är det ridning och mockning som gäller. Och även att titta igenom lite skolarbete..... Och sen är det ju det okända på tv!!!!! Det får man inte missa!

Ha en bra dag:)


2012

Mål för 2012

My Number One

image description Tävling


-Kvala till Falsterbo och Breeders.
-Få ännu jämnare resultat.


Träning
-Jobba vidare med LA rörelserna
-Jobba med MSVC rörelserna
- I slutet av året börja på bytena



Champion


Tävling
-
När det gäller klasser så får vi ta det som det kommer. Men rida några MSVC till.
-Åka ut på något meeting och få det att funka.


Träning
-Jobba med att stärka honom mer i kroppen.
-Jobba vidare med piaff/passage trampet så han blir snabb i benen.
-Jobba med bytena.
.Kunna göra stora piruetter.


Jag själv

-Ta tag i min träning
-Äta bättre/nyttigare
-Gå ner 5 kg


Det var mina mål för 2012, vad är era?


Tomten kom tidigt i år eller..........

Hittade dresstrskydden jag ville ha till Molly på 25% rea och då kunde jag ju inte motstå dem såklart. Har haft problem med att hitta skydd som passar henne då hon har smala ben så Kalles Verdus skydd är alldeles förstora. Men dessa passade bra, jätte skönt så slipper jag linda henne hela tiden.



Fast mina är svarta såklart ;) inte snyggt med bruna till en svart häst!!


Årets!

Snodd från Lotta


Årets hästigaste...

Årets bästa:

Att vi behöll min fina prinsessa<3

Årets sämsta:
Att mea skadade sitt öga TVÅ gånger!

Årets roligaste:
Att ha haft en bra säsong med mina hästar

Årets sorgligsate:
Att behöva ta farväl av Madicken.

Årets tokigaste:
Att jag hoppade kalle barbacka( Lottas inflytande!)

Årets bästa köp:
Min nya sadel Ordo equest Venus!

Årets sämsta köp:
Tror faktiskt inte jag har gjort några dåliga köp, inte vad jag kommer på iallafall!

Årets bästa tävling:
Det är nog lätt Sommarcupen i Helsingborg. Vann en klass var med hästarna. Otroligt nöjd med den dagen!

Årets sämsta tävling:

Faktiskt Åstorp med Molly när hon flippade ut. ( men tvåa nästa dag ;) )

Årets avramlig:
Ramlade av en unghäst och fick problem med ryggen ett tag.

Årets sötaste:
Min fina fölis ludde<3

Årets ridna hästar:
Kalle, Molly, Nalle, Mio, Mini, Kakan, Chasmine och några provridningar med Lotta.

Årets inspiration:
All träning för Falk, det räker att jag tänker på träningarna så kan jag känna mig inspirerad.



Sorrryyyy

Det har verkligen varit dåligt på uppdateringsfronten men har haft en hel del i skolan puhhhh. Får köra lite sammanfattning här.

Falk träning andra dagen
Det var Kalles dag och pga andras förvirring så blev det kort stressig framridning och det är inget jag gillar. Jag vill gärna skritta fram honom i lugn och ro och checka av honom. Men Falk var väldigt förstående. Vi jobbade mkt med piaff och passage för att få honom snabb i bakbenen. Självklart är det inte färdig piaff ochh passage men vi jobbar med "trampet". Han blir väldigt mjuk att rida efter man trampat honom. I slutet när vi jobbade med slutorna så började han protestera i ena varvet och med tanke på vad som hade hänt dagen innan så lät vi honom vara i fred!
Längtar tills träningen i januari!!

Meas har blivit sååå rund(läs tjock!!!), man kan tro att hon ska ha typ nu men det är tre månader kvar men hon var stor när hon väntade nicky också. Hon är mkt lugnare under denna dräktigheten och hon är väldigt social och kelen.



Under förra dräktigheten.

RSS 2.0