FÖL!

I söndags kom vårat första föl Daisy!

Ridledare

Har varit dålig på att blogga men jag har haft lite att pyssla med!
Jag har förberett mig innför uppridningen till ridledareutbildningen och pga av all snö som har varit kände jag att mina hästar inte var i riktig kondition för att göra provet då i anmälningen stod att hästen skulle gå Lätt A och Lätt B hoppning. Så jag "lånade" ihop två hästar dels mammas häst Winnie the pooh "nalle" som är plac. i MSV B nationellt och jag lånade Rachel "kakan" av lotta. På nalle har jag hållit på och tränat för rebecca, vi har tränat på skolor,byten, piruettgalopp osv (kan säga att jag har fått kämpa) och red honom dagen innan provet och kände panik över att jag inte riktigt fick upp honom i hängtraven. Så mamma och jag beslutade oss för att jag skulle rida honom i vanlig trav. Kakan har jag hoppat två gånger och sista gången innan provet var i söndags då jag kände att jag fick riktigt grepp om henne och vi hoppade hinder på 1m.

När vi åkte ner igår så var jag nervös!!! Jag har en tendens till det men försökte intala mig själv att det skulle gå bra!
När vi kom fram och vi fick se de andra ekipagen så andades jag ut, ursäkta men nästan ingen av de andras hästar gick på tyglen. Jag trodde att vi skulle få jobba med skänkelvikningar och skolor och ökningar men icke sa nicke! Vi fick rida självständigt, alla i samma gångart och i samma varv. Jag red fram precis som vi brukar göra, low, deep and round, för att få honom avslappnad och få upp ryggen. Gjorde lite skänkelvikningar från kortsidan ut till långsidan i samma varv. Sen i galoppen samma arbete och checkade gasen och bromsen. Fick bara en kommentar och det var att jag skulle sluta lillfingret mer om kandartyglen annars var det bra.
I hoppningen hade jag kakan så jag fick rida fram lite själv i och med att de andras hästar redan var uppvärmda från dressyrdelen, kakan kändes fin och jag fick trycket som jag ville.
Sen började vi hoppa fram på ett pytte räcke, tror att det var 40 cm och sen efter ett tag så var det en linje med 17,5 m emellan. Lotta sa att jag var den enda som satte 4 galoppsprång, tror inte att de andra tänkte på det. Hoppade sen en liten bana på 70 cm med 4 hinder och kakan var den som gick i ett bra tempo många av de andra red i undertempo.
Sen efter det var det enskilt samtal, där hon sa att jag var mjuk och följsam och att jag hade kommit in.
Så det blir kurs i sommar förhoppningsvis på flyinge om de får ihop med tillräckligt deltagare.

Men efter att ha sett de andra hästarna så är mea väldigt stadig, det är henne jag ska ha med mig i sommar. Kommer att bli jätte skoj och jag hoppas på att lära mig mycket.

Tävling på lovicious blogg


Björnen

Har tränat nalle puh för rebecca idag så att vi ska bli mer samspelta och att jag ska kunna rida honom i hängtraven ordentligt. Det funkade väldigt bra med rebeccas hjälp och jag fick många bra tips hur jag skulle göra och hur mamma brukar rida fram honom osv. ska försöka få till 2 träningar till innan den 17:e. Känner att jag vill ha rätt så bra koll på honom tills dess. Men det var mysigt att rida honom, jag fick jobba med korta sekvenser av kort piruettgalopp och även passage. super skoj och nyttigt. Nu vet jag hur jag ska göra på kalle med hängtraven.

Bild från kommunmästerskapet.

Red även kakan, Lottas häst nu i veckan och hoppade henne lite. Ska låna kakan den 17:e också så jag kände att jag ville få in känslan på henne, hon är verkligen tvärtemot mina hästar! Men jag tror att jag kom på lite hur hon fungerar men hon är inte lätt alla ni som tror det!

I morgon är det tävlingar nere på anläggningen i båstad så min plan är att jag ska åka till åstorp och rida. PÅ söndag får vi spekulant på mio, håll tummarna allt ni kan!!

Ha det gött!



Göteborg

Har varit dålig på att uppdatera här! Sorry!
Jag har varit i Göteborg torsdag-Söndag, meningen var att vi bara skulle vara där från fredag-söndag men Lotta vann biljetter så vi åkte upp en dag tidigare! Vi bodde hemma hos Lottas moster torsdagsnatten och efter det så blev det radisson hotell(mitt favorit). Mamma kom upp med tåget på fredags morgonen och joinade oss. Kan väl säga som så här att det blev en del shopping under dessa fyra dagarna! Hittade bla ett scarpatischabrack för halva priset, en pikeur blingbling tröja för 400 kr, freejump stigbyglar och lite smått och gott(bilder på det längre ner).
Såg även del hästar som jag kunde tänka mig ta med hem bla vivecca lundbäcks häst cathara och sen blev jag väldigt kär i zoers sto Uraya, den var verkligen läcker!! Sen gillade jag Goldex men ryttaren red inte så bra men jag kan ta hästen!
Vi såg ju självklart dressyren båda dagarna och Patriks ritter var super fina, scandic var väldigt avspänd och det är roligt att han går så fint för Patrik då scandic har varit hos andra ryttare som inte har rett ut honom riktigt. Det som var riktigt skoj var att hela scandinavium hejade på patrik och gav honom stöd, jätte roligt att se efter all skit som har varit! Patriks kur var den bästa enligt mig, tyckte att adelinde fick alldeles för mycket poäng för sin ritt!
Bästa kurmusik: Patrik Kittel
Sämsta Kurmusik: Michal RAPCEWICZ- Jätte synd för hästen blev stressad av musik men vi var imponerade av den på fredagen.


Ny HL skydd. Orginalen är bäst, har haft olika kopior men dessa håller bäst!


Nytt bling pannband (endast 400kr!) det är brunt.


Nya stångtyglar, hade bruna innan och svarta bridongtyglar så det fick bli ett par nya. pris 149 kr


Mina freejump stigbyglar<3 är helt kär i dem!


scarpati schabracket, mea var såå fin i det!


Även ett verdus schabrak fick följa med hem.


Min bling tröja


Köpte även ett täcke till Ikaros, hoppas att det passar.

Kram på er<3

RSS 2.0