Skillnad eller?



Det har hänt lite......

Falken har landat

Wow vilken Falk träning idag! Svävar på små moln just nu. Eftersom Kalle hade legat fast i morse så blev det Molly som fick jobba idag, hade tänkt tvärtom men nu blev det som det blev.
Idag var vi hos Monica och tränade, första gången Molly var där så fick gå med henne en stund så att hon lugnade sig. Fick mycket beröm av Falk för hur mycket som hade hänt sen sist, han tyckte att hon hade utvecklats mycket sen sist.
Idag jobbade vi med att hon skulle jobba i en högre form och att jobba i samlade skritt, trav och galopp.  Kändes som vi tog ett stort steg framåt idag och ett steg närmare vårat mål. De som tittade tyckte att hon blir finare för varje gång! Jätte skoj!


SUCK!!

Jag blir så trött på Kalle ibland! I förmiddags på så rullade kalle fast när han stod i sm's box medans jag mockade kalles box. Normalt så brukar jag höra när han lägger sig ner för att rulla sig men denna gången så hörde jag ingenting, skumt!
Så helt plötsligt så såg jag bara hur han låg fast och han låg mitt framför dören så jag kunde inte ta mig in då han sprattlade med benen. Så jag fick klättra upp på väggen mellanväggen och hoppa ner i boxen, sen där kunde jag lugna honom. Efter mycket om och men så lyckades vi få upp honom men funderingarna att ringa brandkåren fanns där men som sagt lyckades vi till slut!

Det sjuka är att kalle har en överrullningsgjord!

Slut på veckan!

Då var veckan över!

Idag har jag ridit fyra hästar! Red Mio för första gången och det gick rätt så bra. Han är bara såå söt! Fördrar honom framför sm haha.
Sen har jag klippt 3/5 av molly, ska fortsätta med det i morgon bitti. Sen har jag uppdaterat annonserna på sm och cosmos. Svarat på de som mailat på annonserna. Håller på med att fixa sm's film, men youtube segar, suprice!



Lotta och sm

Min fining<3



En av bilderna Lotta tog förra veckan, kommer ev fler nästa vecka :) spännande!!

Roligt att se hur fin han har blivit i kroppen!

Klippning

Lotta och jag hjälptes åt att klippa Kalle och nalle i söndags men tyvärr kunde Kalle bli färdig klippt. Han är väldigt kinkig när man ska klippa ben och mage men jag chansade och ville se om han hade lugnat sig. Det har blivit bättre men när det gäller ben så börjar han kicka direkt och jag orkar inte bråka med honom. Så i morgon ska han få lite lugnande så han kan bli färdig klippt! Sen måste prinsessan också klippas, hon ser ut som en liten björn usch inte roligt!


Min egna födelsedagspresent

Som jag har gått och längtat efter mitt Anna scarpati schabrak! Beställde det på breeders och har längtat efter det jätte länge haha ganska sjukt egentligen!
Men så igår så kom det, så det blev ju en liten födelsedagspresent till mig själv! Det tog mindre än 6 veckor att få det och det blev jag riktigt imponerad av!
Beställde ju egentligen 2 as schabrak innan Falsterbo på bengts hästfoder men när det hade gått 12(!!!!!!) veckor och de som hade beställt på Falsterbo fått sina schabrak för länge sedan lackade jag ur och avbeställde dem på Bengts. Så har bestämt mig för att köpa från innrider istället för där är ju verkligen service!

Men tillbaka till mitt nya schabrak! Köpte det till Molly men Kalle fick inviga det idag och han var såååå snygg i det!

Sjukt nöjd med det!


Födelsedagstårtan

Lotta har varit så snäll och bakat en tårta till mig! Hur fin är inte den?! Hon är sjukt duktig! Och hon bakade cupcakes också :)


Då var man ett år äldre!


Mina kompisar....

Idag är cola och choklad mina kompisar. Sitter på föreläsning och är sjukt trött nu på em. Det är inte snällt att låta oss gå långa dagar. Man blir rätt så trött!(läs mkt trött!)

"Bara" två timmar kvar nu, tror att jag somnar snart...


Vill ha.....






Någon som vill sponsra;)

Bad update

Uppdateringen är dålig för tillfället, har en hel del i skolan för tillfället. Har varit i Varberg två dagar  i rad. Och självklart har vi haft den sämsta salen! Där har inte varit plats till alla så de har fått ta in extra stolar och luften har varit jätte dålig! Så här var energin igår:

soffläge

Nu är det soffläge som gäller! Har ridit 3 hästar och det känns! Hoppade Molly och Nalle. Molly var jätte duktig och vi hoppade studs, vilken stor skillnad sen sist. Hon jobbar på mkt bättre nu och har börjat förstå vad man ska göra. Hoppade även sockerbitsmur och smalhinder med vattenmatta under. Såå duktig min fina lilla stjärna var<3 Sen är det ju tur att man har lotta som puschar en för jag har blivit lite feg haha

Sen var det björnens tur, blev lite besviken på honom då han har hoppat så mycket bättre de två senaste gångerna vi har hoppat och idag var vi tillbaka där vi var innan suck! Hoppas att det går bättre nästa gång!

Ha det så bra alla

Rundsmörjning eller inte?!

Något som man hör många ryttare pratar om är att det är dags att rundsmörja osv. Och med rundsmörjning menar de att spruta hästarna i lederna. Vi får ofta frågan om vi inte ska rundsmörja och nej det är inget vi använder oss av! Min åsikt är att om man tycker att ens häst behövs rundsmörjas börja då fundera över ens ridning, underlag och skoning.
Det finns många alternativa behandlingar dvs massage, akupunktur och andra behandlingsform som inte är skadligt för hästarna. För att spruta i en led är alltid en risk, något kan gå snett och hästen är halt för resten av sitt liv!
Tyvärr finns det vetrinärer som är väldigt sprutglada, vi är tacksama för att ha en vetrinär som vi kan diskutera alternativa behandlingar och hon rekommenderar även tex "vattenspa" för hästar.

Vad är eran åsikt? Vågar ni stå för den?

Kalles "hoppkarriär"











Bildbomd på Mea




Underbara häst <3

En liten hemlis

Har en liten grej på gång, kommer avslöja mer så småningom!

Spännande!

Fotografering

På lördag ska Lotta fotografera mig och en av våra hästar, hade bestämt mig för den ena men har nog ändrat mig! Kommer bli jätte fina bilder som det alltid blir när Lotta fotograferar!


Kandar

Det här kandaret hade jag velat ha till molly men med vita stenar. Synd att man inte får tävla med den nosgrimman.



Så det får bli ett likadant kandar som kalle har men vet inte om jag ska ha lack på nosgrimman och är inte säker på vilka stenar men har ett bra tag tills jag ska bestämma mig!



Jag verkligen älskar otto schumachers träns och kandar. De kostar lite mer men man får vad man betalar för!

Vad har ni för träns/kandar?

Trött.se

Usch nu är jag helt slut! Samlar mina krafter inne just nu för att fixa det sista sen.

Gick upp kl 7 så att vi skulle kunna hinna rida galopprundan innan Lotta skulle börja jobba. Jag red Molly och slängde på henne gummipelhamet då hon har varit lite för "på" när vi har ridit ut och det blev en jätte bra skillnad. Hon lyssnade mkt bättre och jobbade på mkt bättre.
Hon ska ändå snart få kandaret på sig då jag anser att man inte ska vänta för "länge" med att rida unghästarna på kandar. Vi slänger på unghästarna kandar och rider ut dem i skogen så det blir så naturligt som möjligt och då blir de inte tjaffsiga och osäkra när man sen ska trimma med kandaren.

Efter det så åkte jag ner till anläggningen för att trimma nalle och kalle. Nalle gick mkt bättre idag än igår, hittade honom lite bättre idag och idag kunde vi göra tvåor, lite piaff, passage och skolor. Det är otroligt roligt/nyttigt att rida en häst som är så välutbildad.
Kalle jobbade bättre idag än igår, igår var han lite tjurigare igår men idag kändes det bättre. Jobbade med skolorna och enkla bytena. Trampade honom lite och det hjälper honom att slappna av.

Nä nu ska jag gå ut och fixa med hästisarna och det är snart dags att ta in dem. Så puss på er

RSS 2.0