Idag tog jag ett stort steg framåt!! Sen j...

img_0005 (MMS)

Idag tog jag ett stort steg framåt!! Sen jag ramlade av för två år sedan så har det spökat för mig. Det räcker att hästen stelnar till och småbo kar för att jag ska stelna till men idag så tog jag mig över den tröskeln!!! Så skönt det var att ta beslutet att inte vara rädd längre.


Ett av mina favoritmärken

Är Otto Schumacher, visst det är ett "dyrt" märke men du får vad du betalar för!
Jag har ett rundsytt schumacher kandar "lack" med vita swarovskistenar, älskar det!! Och kalle är så snygg i det!
Sen har jag även 2 st träns rundsydda of course ;) Ett svart med blåa och bruna stenar, det är det som jag använder till kalle när han rids på träns.
Sen har jag ett brunt som jag ska "göra om". Chili ska ha det och han är rödskimmel så svart blir inte så snyggt!! Ska beställa en bred nosgrimma till det och ett nytt pannband till hösten/vinter. Men har inte beställt färg på stenarna, har ett tag på mig att fundera ;)

Om man ska köpa ett OS träns så kan jag rekommendera Marietorps ridsport dom har även andra jätte fina saker! Vi har bara träffat dom ute på tävlingar och mässor men vi ska ta oss i kragen och åka ner till dom!



Mitt lack kandar självklart med spenger bett ;)

Min fina prins<3







Hjälm eller inte.........

Det är den stora frågan som diskuteras

Jag anser att det är upp till var och en att bestämma om man vill rida med hjälm eller inte.
Själv så rider jag med hjälm MEN jag har inte alltid gjort det! När jag var yngre red jag mkt utan hjälm. Jag hade två äldre läromästare som var väldigt snälla men visst det är ingen ursäkt. När jag sen började rida unghästar så åkte hjälmen på  och den har stannat på (förutom vid fotograferingar). Jag har tom gått så långt att jag har hjälm när jag broddar och longerar. Och jag känner mig speciellt trygg med hjälmen på när man longerar busiga unghästar.

Sen en bidragande faktor att jag använder hjälm att jag har hittat en hjälm jag älskar



Charles Owen jw så underbar, har 2 st! En brun och en blå, den bruna har jag till vardags.
Är lite sugen på en gpa air speed som man kan ha på sommaren, men får se bad plånboken räcker till haha.


videoklippet

Verkar som att där är problem med att se videoklippet så här är ett nytt


Falk träningen dag 2

Vi tränar ca 45 min för Falk så man brukar vara framriden till sin lektion. Jag tog ut Kalle så att jag hade 25 min på mig att rida fram och det var inklusive skritt. Så jag lät honom skritta på lång tygel i ca 5 min sen plockade jag ihop honom och ber honom gå i en lite lägre form men han ska skritta på bra framår. Och om jag trycker till med skänkeln lite så ska han reagera framåt, gör inget om han travar framåt några steg, bara han reagerar. Sen "leker" jag med lite rörelser, dom behöver inte vara helt korrekta men jag vill att han inte ska protestera utan vara positiv. När jag sen börjar trava så vill jag ha honom i en låg rund form men han ska trava i ett riktigt friskt tempo. Innan fick jag "jaga" på honom i början men nu shit! Han travar på som bara den, man märker att han tycker att det är roligt. Travar runt i båda varven, jobbar med serpentiner och volter och försöker att byta varv ofta. Går ibland ner i skritt igen och jobbar honom och flexar.
Efter det börjar jag galoppera, står i lätt sits och jobbar honom fortfarande i en låg rund form och att han ska var känslig för min skänkel. I början låter jag honom jobba på i ett friskt tempo och jobbar både på fyrkantsspåret och volterna.

När det var min tur att träna för Falk så hade jag hunnit varma upp honom och skrittat efter galoppen.
Vi började med att jobba honom i traven och efter ett tag så varvade min lättridning med nedsittning(jippi). Det roliga var som Falk påpekade var Kalles öronspel, han var så postiv och lyssnade hela tiden på vad jag bad honom. Vilken härlig känsla, vi är på rätt väg och kalle börjar bli positiv igen.
Vi jobbade med skolorna, öppnorna där jag skulle böja honom för innerbenet och slutorna där jag ska ha honom rak i halsen så att han inte börjar tjura och det minsta lilla han börjar backa av så ska jag rida framåt och tänka mellan trav. Och på tal om mellantrav, wow vilka ökningar han gjorde!! Han var så fjädrande i stegen.

I galoppen jobbade vi med att växla mellan framåt och tillbaka och att jobba med tio meters volter . i början stod jag upp men efter ett tag så kunde jag sätta mig ner och joba honom utan protester.







Jag vet om att jag tittar ner, ska jobba på det.

Foder

Hästfoder kan kännas som en djungel iband, vad är rätt att ge och behöver man tillsätta vitaminer till färdigfoder?!

Vi har använt oss av havre till de flesta hästarna och de hästarna som behöver lite "extra" har fått salsa extra. Och sen har vi använt oss av biofarmabs chevinal, kalk och VSL.

Men nu har vi valt att byta till ett foder som heter Iform. Vi har funderingar på det sedan maj förra året men nu efter att ha pratat med dom en tredje gång så bestämde vi oss för att gå över till Iform.
Fördelen är att slippa chevinalen och kalken men vi kommer att behålla VSL. Diskuterade det med vår vetrinär och hon rekommenderade att fortsätta med VSL då våra marker är selen fattiga.
Det ska bli spännande och se om något förändras med det nya fodret!

Vad fodrar ni på och vad är era tankar ang foder?


Tidig morgonträning för Falk! Idag är vi i...

img_2126 (MMS)

Tidig morgonträning för Falk! Idag är vi i Åstorp och tränar eller ja några av oss är!  Mamma är den som börjar och sen kvart i nio är det min tur. Hoppas han är lika fin idag som han var igår.  Måste bara säga vilket underbart väder det är!!!! Man slipper gå omkring i tjocka vinterjackor och man slipper långkalsonger jippi!


Falk träning!!! Åhh vad fin han var idag! ...

img_4652 (MMS)

Falk träning!!! Åhh vad fin han var idag! Falk tyckte att det var stor skillnad sen sist, Kalle var mkt mer positiv och vi kunde jobba med skolor utan att han blev sur. Ser framemot träningen i morgon bitti!


Molly var så duktig!!! Jobbade henne i pes...

img_1338 (MMS)

Molly var så duktig!!! Jobbade henne i pessoaselen för första gången och hon skötte sig bra. Hon är cool haha


Falk träning

I morgon kommer Falk till Sverige, så det blir träning för honom imorgon och på torsdag. Vi ¨år se hur det går....
Kalle har börjat sköta sig bättre, ta i trä! Han har inte rest sig nu på ett tag. Men förra veckan lyckades jag få till bra variation, 2 skogsturer och en tur på stranden. Det gillade han! Haha min lilla skogsmulle häst.

På torsdag blir det nog en tur i skogen också och sen får han tyvärr villa fredag-söndag då vi ska till Åstorp och jag ska sitta och skriva hela dagarna. Kanske skrittar ut barbacka någon av dagarna :P

Försöker få till en tid med jessica som är kiropraktor, vill att hon ska komma ut och gå igenom honom. Men det är inte så lätt att få tiderna att stämma hmmm. Ev kan mamma ta en av tiderna hon har föreslagit så hoppas hoppas!

Uppdaterar i morgon kväll efter Falkträningen om hur det har gått.

Ska iväg och longera molly nu, hoppas att där inte är för många där nere :)

Ha det bra


Stranden!!! Har varit iväg och ridit på st...

img_6295 (MMS)

Stranden!!! Har varit iväg och ridit på stranden precis, så skönt! Precis vad hästarna behövde, vi lät dem sträcka ut i en lång galopp. Även vi som ryttare behöver det, det känns så rofyllt att rida på stranden.  Nä nu är dags för att ta tag i nästa häst, ska skritta ut mammas nalle puh. Blir nog barbacka!!!


På väg till stidsvig för att hålla en lekt...

img_4060 (MMS)

På väg till stidsvig för att hålla en lektion :)


En fiffig sak  Om man har ett antal stövla...

img_3273 (MMS)

En fiffig sak  Om man har ett antal stövlar i sadelkammaren så blir det lätt att stövlarna ramlar väldigt lätt! Men då kom vi på en lösning, man tar en täckeshängare, skruvar upp den på väggen i lagom höjd. Sen finns det speciella stövelkrokar från hansbo med en "galghängare" på. Resultatet blir att sadelkammaren inte blir så stökig och stövlarna mår bättre av att hänga= de håller längre!


Hingstval

Sitter och tittar på hingstar och funderar på vilken/vilka hingst/ar som vi kan använda i år.
Måste säga att det är ett svårt val då det inte finns många roliga hingstar!!
Mea är den som ska betäckas först, hon brunstar nu så det blir ju om lite mindre än en månad. Så det gäller att bestämma sig snart.

De hingstar som vi väljer just mellan just nu är Hesslegårds Rubin och Davinici. Vi ska höra om vi kan få åka och se Davinci "live". Rubin har vi settt mycket och ett av stona kommer att betäckas med honom.

Det som vi tittar efter när vi letar efter "lämpliga" hingstar är

-Bra temperament, det är verkligen super viktigt! Mea är ett sto med mycket attityd och madicken är spoky av sig så det behövs ett lugnt temperament på hingstarna.

-Ha tre bra gångarter, med bra bakbensaktivitet.

-Att hingsten inte har samma extriör problem som stoet, allra helst ska hingsten vara korrekt.


 Chili är efter Rubin

Jag gillar brunt om någon hade missat det....

img_4745 (MMS)

Jag gillar brunt om någon hade missat det.... Brun prestigesadel Bruna/vita freejump stigbygglar  Brunt/Beigt mias skritttäcke( lånat av mamma hehe) Brun förbyggel  Bruna BR senskydd Bruna mark todd skydd Brunt träns med vita blingbling stenar på pannbandet, man måste ju ha "lite" blingbling hehe Pappsen och jag skrittade ut Kalle och sm en runda i skogen idag. Stor skillnad på Kalle, jobbar i rätt form nu, skoj!


Tjolahop

Precis hemkommen från Lotta, hon bjöd på våfflor! Eller rättare sagt jag bjöd in mig själv igår hehe men det var mumsigt! 

Idag har vi varit och ridit hästarna i åstorp, jag hade molly med mig. Måste bara säga att jag är så imponerad av henne, första gången hon har varit på ett nytt ställe och hon var cool lugn! De3n som köper henne får en super fin häst<3

Under tiden som hon är kvar så satsar vi på att starta LB i björbäck, tror nog att hon kommer vara redo för det då.
Har även ridit min fining<3 Har börjat komma in i sättet som Falk vill att jag ska rida honom för tillfället.
Ska ner med honom i morgon också, tyvärr verkar det som att vi inte får till någon hoppning denna veckan, synd! Måste försöka få till det nästa vecka!

Kram på er<3


Molly

RSS 2.0