Resultat från björbäck. Hmm mm hur ska jag...

img_3346 (MMS)

Resultat från björbäck. Hmm mm hur ska jag summera den helgen?! Blandade känslor i båda klasserna. Började med att efteranmäla mig till msvc:1. Red progammet, inga stora missar men jag var sjukt irriterade på mig själv när jag kom ut från banan. Hallå malin, vad fan sysslade du med där inne? Blev alldeles för passiv, vilket resulterade i att Kalle hängde i handen. Enligt dom så såg det så syntes det inte men det stör mig!!! Resulterade i 62, nånting % och det blev en tionde placering. Tyckte att domaren var snål ( och det var jag inte ensam att tycka), tyckte att den var värt 64-65% men så är dressyrvärlden. Dagen efter var det dags för msvc:2. Kände mig mer fokuserad och red mer inne på banan men hade några småmissar och han kändes matt emellanåt. Men helt okej runda och jag var mycket mer nöjd med denna rundan. Även här slutade jag på 62% snålt!!!! men tog ju nya tag in för Klippan och det funkade ju wieeeeee


Ny kommer lite uppdatering!! Kommer bara i...

img_9576 (MMS)

Ny kommer lite uppdatering!! Kommer bara i lite oordning. Idag har Kalle och jag varit och tävlat, red msvc:1. Har haft problem med skolorna då Kalle stoppar upp i skolarna och tempot blir jätte segt blääää men idag funkade det!!! Ja iför sig var dom inte super men det kändes mycket bättre. Har ändrat min uppladning och ska se om den funkar i längden! Idag funkade den så ska använda mig av den på torsdag när jag ska till Lund.  Men tillbaka till själva ritten!!!  Programmet flöt på bra hela tiden och jag hade en fantastisk känsla igenom hela programet. Han var lätt och luftig och framme för benen, fan vad skönt och jag red aktivt yeah!!!! Visst där var några smågrejor att jobba på men fick bl.a. En åtta på mina vägar inte dumt!! Red ihop 67.9% och det blev en fjärde plats. Kände mig så glad efter ritten, kan inte beskriva känslan men var nästan tårögd.


Min bebis<3



My Last love
"Ludde"
Lambourghini-Samber


Är han inte bara för söt?!

Sadeltrubbel

Jag blir knäpp snart!!!!
 
Har inte berättat om detta tror jag men jag har har sålt min Tekna dressyrsadel!!! Mina ben "passade" inte riktigt till sadeln och jag fick skavsår på innsidan av knäet. jag som älskade den sadeln!!  Men jag sålde den för en vecka sedan och nu letar jag efter en ny!

Har provat några och ska fortsätta prova några andra, ska förhoppningsvis till Little shop of horses nästa vecka, vi väntar in en globus ordo equester sadel som zanna skulle ta hem så att jag kan prova den också. Tycker att det är svårt att hitta svängda sadlar till vettiga priser hmm.

Har ni några tips på svängda sadlar?


My number one



Februari




Maj


Det har hänt lite grand på dessa månaderna, tänk er henne om ett år då! Hoppas att vi hittar någon som uppskattar henne och fortsätter med hennes utbildning.

Titta vad jag fick av söta Lotta <3

img_6085 (MMS)

Titta vad jag fick av söta Lotta <3


Olyckan

Ni som är vän med mig på fb vet om att jag var med om en liten olycka häromdagen. Tänkte berätta vad som hände.
Jag skulle rida en väns unghäst som har varit lite bråkig på senaste tiden och hade fått behandling av en equiterapeut och equiterapeuten hade velat att unghästen skulle ridas och känna om det hade blivit någon skillnad av behandlingen.
Jag skrittade några varv och tyckte inte att det var någon skillnad och lotta ( som också var på banan) sa trava några varv och känner du ingen skillnad så lägg inte ner någon tid på det utan skit i det då. Precis när hon hade sagt det fick unghästen för sig att den skulle sticka och då tog jag tag i den och då reste den sig och tappade balansen och jag föll av med ryggen före. Den första smärtan jag kände var i mina axlar och kände paniken växa, har ju redan problem där sedan innan. Men när jag sedan kom upp på benen kände jag att det var ländryggen som fått sig en smäll. Det gjorde ont hur jag än gjorde, efter ett tags funderade så bestämde vi oss för att åka till akuten. Var där inne i ca 3 timmar, blev skiktröntgad och som tur var "var" det bara mjukdelsskador och njuren hade fått sig en liten smäll.
Tog det lugnt igår och tar det lugnt idag och tror att jag kommer att ta det lugnt i morgon också. Kan ju bara säga som så att man har tur som jobbar inom sjukvården, man kan hur man ska resa sig för att undvika smärtan. OCH vad hade jag gjort utan min magnet!!! Den har verkligen hjälpt till med att sätta igång blodcirkulationen!

Min prins<3

Under tiden jag har haft min praktik, har jag ridit mina hästar, kalle har haft den största fokusen!

Falk träning

Dag 1-
jag hade haft lite dålig känsla dagarna innan, känt mig stressad över att jag tyckte att jag hade hittat känslan sen förkylningen. Och det berättade jag för Falk när vi hade våran lilla pratstund innan passet och sen när jag satte igång så kändes det bättre och Falk tyckte att han var jätte fin! Vi jobbade mkt med samlad galopp och 10 m volter på medellinjen, super nyttigt!! Fick även tipset att när kalle har fått en skrittpaus på lång tygel och jag ska börja trava så ska jag bara korta tyglarna, skita i var huvudet är och sen itraven se till så att han kommer i rätt form. På detta sättet slipper vi att bråka.  Jobbade även med att variera formen i alla gångarterna. Efteråt diskuterade vi årets tävlingsupplägg och vi kom fram till att låta kalle gå MSVC detta året ut och se till så att han är riktigt stark i kroppen och sen låta honom gå MSVB till nästa år.

Dag 2- lättare att hitta känslan nu men kände att han var lite trött i kroppen för dagen. Vi jobbade med skolorna och lekte med dom för att det inte skulle bli jobbigt för honom och så att han inte surade till. Jobbade i en högre form i galoppen men efter ett tag blev han trött och började hänga sig på höger tygeln. Direkt plockade vi ner honom i form och travade på ordentligt samtidigt som jag red lätt och sen i galoppen låg form och lätt sits samtidigt som vi galopperade framåt.

Falk var väldigt nöjd med vår utveckling och tyckte att jag hade tränat på det som vi hade gjort sist.

Equiterapeuten
Har ett tag velat kolla igenom kalle och hade tänkt använda mig av en tjej som har kollat kalle sen innan men fick inte ihop någon tid som stämde så jag hittade en annan tjej istället som var så duktig! Hon använder sig av kiropraktik, laser och massage! Perfekt!
Hon hittade en del på kalle så hon ska kolla honom om 2 veckor. Det som var skönt med henne var att jag skulle skritta honom dagen efter och andra dagen skulle han joggas. Redan första dagen när jag skrittade honom tyckte jag att det var skillnad, han kändes mer positiv och framåt på rätt sätt. Sen andra dagen när jag skulle jogga honom- kändes som jag var i heaven!! Vilken känsla, han var så mjuk i kroppen. Har aldrig haft en sån fin känsla innan!!



Bad update, I know

Super dålig uppdatering senaste tiden!! Har haft en underbar praktik på 4,5 veckor men det har varit hektiskt!! Men känner mig ännu mer övertygad att jag har valt rätt, har aldrig känt att jag har valt fel. Men jag har äbdrat uppfattning om kirugi, trodde att jag skulle tycka att det var "äcklligt". Men snacka om att jag hade fel uppfattning, jag älskar det!!! Kan helt klart tänka mig att jobba med det i framtiden, har fått mycket beröm från mina handledare och många har frågat om jag inte är en termin 4 men jag är ju bara en termin 2. Men det känns jätte bra med den responsen.


RSS 2.0