LOVE


Spirit Lady






Även kallad bella. Såldes förra året.

hoppträningen

Bloggen cpade sig igår när jag skulle skriva om hoppträningen.

Hoppade för Eamon i tisdags, kalle var den som fick följa med. Hoppade honom på pelham men tror att jag ska ta nova bettet nästa gång så att jag får lite mer tryck i handen. Jag fick beröm av Eamon för att jag red bra och red väldigt fokuserat. Men jag måste tänka på blicken!

Mea fick gå ett klätterpass, det var premiär för det i år. Jag red ut med mamma och nalle, men mea och nalle är ingen bra kombination! Det slutade att med att jag fick gå med mea till klätterbackarna, annars bara vände de och det är inte så roligt när man har taggtråd på båda sidorna!
Vi körde 2 rundor, hela vägen ner och hela vägen upp och om igen. Nalle var helt slut! Har aldrig sett honom så trött! Men mea hade lätt orkat med en omgång till, hon taktade hela vägen hem. Vi trodde inte hon hade så bra kondis men tji fick vi.


Gårdagens ridpass

Igår så fick kalle gå galopprundan och meningen var att mea också skulle göra det men jag ändrade mig och red henne på fältet. När man rider henne på fältet så vill hon oftast gå hem men igår så tänkte jag på något som Patrik sa till mig för några år sedan. Aktivera hästen, sitt inte och rid i samma varv hela tiden, byta varv ofta. Så jag bytade varv ofta, red bara ett varv och sedan bytade varv. Hon blev väldigt fokuserad på mig och lyssnade. problemet är övergångar. För tillfället är hon på g hela tiden och bryter jag av till skritt så hoppar hon bara runt och vill bara galoppera. Samtidigt kan man inte sätta för mycket press på henne för då exploderar hon!

Någon som har ett bra förslag på vad jag kan göra med henne för att hon ska lugna sig?


Patrik på en av sina underbara hästar Scandic

Vad händer idag?

Sitter just nu i skolan, ska ha svenska 13-15. Sen ska jag hem och rida ut med mamma och Lotta. Vi ska rida galopprundan. Det är en underbar galopprunda på 8 km och sen skrittar man hem i 20 min, dock på asfalt men hästarna kommer ner bra i andningen. Den rundan är super nyttig för hästarna!
Ska rida mea den rundan sen också men med henne får jag köra bort till rundan, då hon blir stressad annars. Men hon älskar att gå den rundan.

Vad ska ni hitta på idag?

Tävling!

Var och tävlade i lördags (bilder kommer senare från Lotta). Jag debuterade med Chasmine ( ett sto som vi nyligen har sålt) och vi startade en LB:2. Kan väl som så här att hon hade mkt intressant att titta på framridningen! En bit ifrån framridningen gick troentorps riskolehästar och de sprang omkring och det var ju JÄTTE spännande!!
 Men när vi kom in på banan så blev hon mkt lugnare och lyssnade mer på mig. Hade två missar, dels i ökade skritten där hon var orolig med huvudet och sen i ena galoppfattningen fattade hon fel galopp och när jag tog tag i henne så blev hon lite sur. Men annars skötte hon sig super bra och både jag och ägarna var nöjda. Men poängen var inte så bra! Blev rätt så irriterad, hon fick 58% och det var ungefär en 62 % ritt! Där var några som kom fram och tyckte att jag hade fått för låga poäng och jag håller med!

Sen hade jag med Kalle också, vi startade LA:3. Kqan väl säga som här att han gjorde lite som han själv ville emellanåt i programmet!! Så frustrerande! Vi fick 62,859% och blev deled tvåa. Men har bestämt mig för att inte rida fler tränsklasser på honom, för han är en helt annan häst på kandaret! Så nu blickar vi framåt mot Torn på söndag där vi ska rida en LA:6.

Kram på er

SKRÄMMANDE!!!

Läste en artikel på tidningen ridsports hemsida.

 

Den amerikanske hoppryttaren Michael Morrissey har fastnat på film, där han under en uttagningstävling till det amerikanska VM-laget piskar upp sin häst Crelido rejält inne på hoppbanan.

Händelsen inträffade på den andra av de amerikanska uttagningstävlingarna, som hölls i Wellington den 27 februari. Enligt personer på plats fick Morrissey ingen varning eller tillsägelse under ritten, och inte heller någon avstängning.

Men när filmen läckte ut på internet ska FEI till slut ha agerat, en månad efter att händelsen inträffat, och stängde av ryttaren från fortsatt tävlan på uttagningstävlingarna.
Den kanadensiska ridsportjournalisten Karen Robinson skriver i sin blogg om hela historien, och menar att man i efterhand tagit bort Morrisseys namn från start- och resultatlistor.
 




Man blir mörkrädd

Fiffig grej!

Jag blev tipsad på en annan blogg om en Furminator. En super bra sak nu när alla hästarna fäller.  Det är ungefär som ett rablad, det följer med mkt fäls och på 5 minuter ungefär så har man borstat av hästarna all det lös håret. Super smart! I och med att vi har en del hästar så sparar det här mkt tid för oss, man går in drar några tag och vips är man klar. Den är lite dyr, vi gav 400 kr för vår men den är helt klart värd sina pengar.


Besiktning

Idag ska vi besiktiga mini och även kasterera honom. Håll nu tummarna att detta går vägen. Det kommer att bli så bra, han ska ju stanna kvar på gården och pappa ska rida in honom åt tjejen.
Han är ju bara för söt och charmig, man märker att han är släkt med kalle! Lite mupp tendenser när man står utanför boxen. Nä det här kommer att bli bra!


Vilken skillnad!

Red mea galopprundan idag, själv. Hon var super duktig men väldigt taggad.
Men det känns så skönt att hon sköter sig och jag slipper att oroa mig över vad hon ska hitta på.

Med kalle åkte mamma och jag ner till heden. Hon hade nalle, han har blivit så duktig, inte alls så tittig längre. Men den som imponerade mest på mig var kalle! Han gick i en låg rund form hela tiden! Vi har alltid fått bråcka om det när vi rider på heden. Jag insåg hur långt vi har kommit på ett år. Men behöver ibland stanna upp och fundera, försöka se skillnaden.

Nu är det på tävling på lördag så nu laddar vi, det är visserligen på träns. Det är ju inte riktigt våran grej, det funkar bättre på kandar men det är bara att rida och LE!



Kalle för ett år sedan


Prinsessan

Mea gick riktigt bra idag. Jobbade mkt med övergångar mellen de olika gångarterna och det blir bättre hela tiden. Just nu är hon lite tjock, får banta henne lite.
Har mockat stallet tsm med Malise idag, hon tog 4 boxar och jag 8. Hller på att lära upp henne och det går framåt.
I morgon ska jag rida chasmine, tänkte rida på utebanan med de rätta måtten och rida igenom delar av programet. Ska bli skoj att tävla henne på lördag. Kalle ska också hänga med, han ska gå LA:3, inte vårat favorit program, han går mkt bättre på träns!

Hade det så bra

Följ min blogg

Följ min blogg med bloglovin

Frågestund

Tänkte låta er läsare fråga vad ni vill, så ska jag försöka svara på frågorna så gott jag kan :)

Fölisar!

Har ju inte skrivit att vi har fått tre föl nu!
Vi har ju lilla daisy som jag har skrivit lite om innan.
Sen har Molly fått en liten hingst My kind of guy, smeknamnet är det lite si och så med. vi kämpar fortfarande med det.
Sen fölade Madicken i lördags och det blev också en liten hingst Morning Suprice kallas för molle.
Jag ska försöka ta med kameran ut i dag och försöka ta lite fina bilder på dem.


Dancing Diva (daisy)

Change of plans

Har ändrat på mitt beslut om att sälja kalle.
Jag kommer behålla honom och tävla dressyr på honom. Ska starta La nu i vår och sommar och sen är planen att deb i MSV B i höst. Måste verkligen säga att det känns skönt med det här beslutet.

Tävling



Jag är med och tävlar om en GPA hjälm hos showjumper.blogg.se.

RSS 2.0