Täcken hmmmm

Vädret är underbart för tillfället men det ställer till det med täckena som hästarna har. Mina har 100-150 grams täcken på sig men frågan är om det är tillräkligt på natten. På dagen är det rätt så lagom.

Vad har era hästar för täcken och varför?


Hagtime

Molly är ute och myser i hagen, har släppt henne i en hage med en del gräs. Hon skulle ju behöva gå upp lite. Tyvärr har hon ingen att gå med längre, Dolly som hon gick med är såld sedan ett tag tillbaka. Min plan var att hon skulle gå med cocos och ike men det ville inte lilla kärringen cocos. Och någon av valackerna vill jag inte släppa in henne till då de inte heller är så gamla och de är rätt så hårdhänta. Tråkigt men vad gör man...


Snart helg

På var det torsdag och snart helg, jag ska visserligen jobba hela helgen men lite tid är det emellan jobben. Idag ska det ridas, båda hästarna ska jobba och yeah våran ridbana har torkat så vi kan rida hemma! Så j**la skönt, är så trött på att åka ner till anläggningen för att rida! Sen ska det städas en del, inte min favoritsyssla men tyvärr måste det göras. Igår fick kalle klättra, han var sååå duktig och skötte sig hela tiden. Han gick med spetsade öron hela tiden och var väldigt framåt. Tyvärr så tappade han en sko, typiskt. Men pappa har förhoppningsvis slagit på den. Men det är dags att sko honom, eller egentligen inte men under sommaren så har växt så in i bomben i hovarna. Just nu så ser han inte jätte rolig ut i fötterna men pappa ska sko honom denna veckan. De flesta av våra hästar går ju med gummiskor och vi har märkt en stor skillnasd på hästarna. Gummiskorna är mer stötdämpande och de halkar mindre med gummiskor. På vintern är gummiskor superbra!

Helgen

Tävlade Molly i helgen och det var lite blandat resultat haha märks att hon är en unghäst.
På lördagen startade vi lb:2 i Åstorp och på framridningen så var hon lite muppig och lyssnade inte riktigt på mig hmm var inte helt nöjd men jobbade mkt med övergångar och fick henne att lyssna lite bättre. Inne på banan så blev det bara kaos!! Hon fattade fel galopp och när jag bad henne sakta av så bara drog hon. Dramaqueen!!! Och i den ökade galoppen så bockade hon suck...
Efter ritten red jag tillbaka till framridningen och där hittade hon på samma skit så tog tag i henne och jobbade med det. Efter att ha sagt till henne en gång så la hon av med tramset. Kände mig rätt så besviken men Hon är bara unghäst och bara riden i 8 månader totalt, det får man inte glömma.

På söndagen var det munka som stod på dagsprogrammet och vi startade en lb:1. Vilken skillnad på henne, hon lyssnade direkt på mig. Inne på banan var hon riktigt duktig, det vi behöver träna på är att rida rakare linjer. Men vi red ihop 69,6% och en andraplats. Sjukt impad av henne på prisutdelningen, både 1:a & 3:e dampade loss och for omkring och reste sig. Molly bara stod där och tittade på dem och undrade vad de gjorde haha.

Hon kan när hon vill dvs för det mesta.


fredag

I dag har dagen gått i ett! Började i morse med fodring och utsläpp av hästarna, fölen är bara för söta! Otroligt lugna att ha och göra med, super skoj! Efter det åkte mamma och jag ner till anläggningen för att rida molly och nalle. Molly kändes riktigt fin idag, jobbade vidare med arbetet som vi gjort för falk och idag travade hon mycket bättre. Skoj! Hoppas hon kan vara lika fin i morgon, det hade varit super bra men man vet aldrig med unghästarna.

Kalle fick en tur i skogen själv! Han skötte sig med bravur, detta har varit en liten stötesten tidigare men han var så fin idag! I traven så körde han ökad trav i en rund och låg form, helt underbar var han!

Mamma och jag åkte in en sväng till Ängelholm på jakt efter jacka och skor, hittade inget va det men fick ett par jeans av snälla mammsen :)

Vi får åka till väla i nästa vecka och se om vi har någon större tur där.


Nu ska jag sova då det blir tidigt upp i morgon. sov så gott alla!


Ett måste vid putsning av stövlar!!

img_2865 (MMS)

Ett måste vid putsning av stövlar!!


Falk träning

I början av veckan var det dags för falk träning igen, sex veckor sen sist. Kalle och jag har haft lite diskussioner vid varje ridpass ett tag och falk hjälpte mig och hittade en lösning på det så dagen efter träningen så skötte han sig super bra, så det känns skönt!

För lilla molly så var det hennes andra träning för falk och han tyckte att det hade hänt mkt på dessa sex veckor. nu fick vi jobba på att variera henne i alla gångarter och hur jag ska variera henne i galoppen utan att det ska bli för jobbigt. Vi red lite skänkelvikningar, jag har börjat föra in det lite i vårat arbete och det kändes riktigt bra när falk hjälpte oss.

Denna gången är det bara en månad tills han kommer nästa gång, längtar redan tills nästa gång! Men just nu tagar vi inför tävling i helgen, hoppas hon sköter sig och visar det hon kan. på de senaste tävlingarna har hon fått för sig att fatta fel galopp, busfia! Hon gör det bara på banan så vi får se hur det går denna gången!

Nya stövlar

Igår köpte jag nya stövlar, har haft problem med att mina cavallo är för hårda i skaften och har haft problem att komma runt med underskänklen när jag rider molly. Så jag provade mammas stövlar och vilken skillnad, kändes som att jag slapp "bryta" knäna när jag red. Så jag bestämde mig för att köpa ett par Mountain horse victoria som junior och youngriders landslaget har tagit fram. De är så sköna och till ett väldigt rimligt pris, 2499 kr!

Pressmeddelandet från Mountain Horse: 
"- Landslagstjejerna har engagerat sig helhjärtat i framtagningen av kollektionen och bidragit med värdefull input i hela utvecklingsprocessen. Det är ett unikt samarbete som vi nu ser resultatet av, säger Louise Grietze, marknadschef på Mountain Horse.

Victoria-stöveln hade inte sett ut som den gör idag om inte ungdomarna hade fått vara med och påverka. Resultatet märks i flera genomtänkta lösningar:

Dressyrstövlar är normalt styva i skaften och bekväma att rida i först efter att de format sig runt fot och vad. Det har man arbetat aktivt med att komma ifrån, utan att ge avkall på traditionell elegans.

Därför ser Victoria ut som en traditionell dressyrstövel, men skaftet har mjukare skinn, och på baksidan av vaden finns en fräck resårpiping som gör att stöveln sitter perfekt och bekvämt från första dagen. Den nedre delen av stöveln är styvare för att ge ett ge det stöd för ankeln som dressyrryttarna efterfrågar.

Stöveln har en nätt sula och en smal, men rymlig sko, vilket gör den till en elegant unisexmodell.

- Vi har också satsat på en av världens bästa kvalitetsdragkedjor och placerat den på insidan av vaden för att få en hållbar stövel med ett så elegant snitt som möjligt, säger Rolf Sjösvärd, skoutvecklare på Mountain Horse.

Victoria finns i svart och elegant brun, och i en bred variation av storlekar. Priset är 2495 kr.

Samarbetet mellan ponny-, junior- och young rider landslagen kommer att synas tydligt i MHs sortiment framöver, parallellt med de etablerade kollektionerna.

- Sponsorskapet med Mountain Horse är speciellt på så sätt att ryttarna är så delaktiga. Det är ett väldigt uppskattat upplägg, säger Annica Westerberg, landslagsledare för ungdomarna."






Så om någon söker dressyrstövlar så har jag 2 par att sälja strl 39 petrie och strl 40 cavallo piruette. Hör av er vid intresse!

1 vecka

I morgon är det en vecka sen jag tog farväl av min älskade vän. Det känns helt sjukt. Blir förbannad när jag tänker på vad "okunniga" människor har gjort med henne. Önskar att jag hade hittat henne flera år tidigare.


Farväl min älskade vän! Ett tomrum kommer ...

img_7864 (MMS)

Farväl min älskade vän! Ett tomrum kommer alltid finnas i mitt hjärta efter dig. Min fina prinsessa.


Dags för en skritt tur med mupparna dvs Lo...

img_8990 (MMS)

Dags för en skritt tur med mupparna dvs Lotta och sm! Men vi tycker om de ändå;)


Fina mio blivit friserad och borstad. Han ...

img_1756 (MMS)

Fina mio blivit friserad och borstad. Han ser rätt så liten ut på bilden men är 175 cm! Men underbart snäll<3


RSS 2.0