Plönninge

Idag var det det dags för Mollys andra start i LA och det var den första LA starten på långt spår. Så sjukt nöjd idag!!
red fram inne i "lilla" ridhuset, hon jobbade på bra direkt från början och var väldigt mjuk och fin.
Inne på banan blev hon lite spänd i ena hörnan, där de hade stapplat några pallar utanför staketet. Så det tyckte hon var lite läskigt. Fick även en större miss i serpentinbågen, hon bröt av och vi fick lite trassel. Men annars var hon jätte fin! Vi red ihop 66,1% och det blev en 6:e plats!
Stor skillnad jämnfört med sista tävlingen, idag var hon mycket mer flashig. Precis så jag vill ha henne. Fick 8 på mellantraven och mellangaloppen. För ett halvår desan trodde jag inte att jag skulle få 8 på mellantraven, men mycket har hänt sedan dess.

Är tacksam till mina föräldrar som låter mig rida denna underbara häst! Hon är helt fantastisk!


Drillning på g

Så här drillar man sina elever ;) haha

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/526832/images/2012/pic_195756052.jpg" class="image">


Nya bilder

Förhoppningsvis så får ni se lite nya bilder på Molly snart. Lotta fotade oss när vi tävlade. Roligt med nya bilder!


Träning

Tränade för Falk igår, skulle egentligen tränat idag också men det hade blivit några missförstånd. Och idag har jag skola så det funkade inte riktigt men så är det ibland. Molly var nog glad för det haha.

Träningen gick bra igår men hade turbo i galoppen och ville inte riktigt vänta på mig men fick bra hjälp av Falk med det. Ska lägga en stor del på galopparbetet nu så att det förbättras. Men shit vad hon travade i slutet, hon svingade riktigt bra och vilken längning vi fick till!!

Nu får jag sluta!


Liten & stor

Lillebror cosmos & storebror Kalle. Skönt att de är bra kompisar!


Snart!!!

Nu är det inte länge kvar tills mea ska föla. Hon är riktigt stor nu och juvret har börjat fylla sig.
Längtar verkligen tills fölet kommer, ska bli spännande att se vad det blir! Har en liten föraning och hoppas på att den stämmer! Har redan ett namnförslag till den. Så får se om et blir det namnet eller om jag ändrar mig, man vet aldrig ;)



Nicky som föl, en kopia av sin mamma!

Är det ågon av er läsare som har ett dräktigt sto också?

Typisk "malin musik"


Filmen

Här kommer mollys film från i Söndags.


Lyckad La debut

Bloggar nu lite snabbt i bilen, vi är på väg till Hallands ridsportförbunds årsmöte.

Igår debuterade vi La och helt klart godkänd ritt. Hon blev lite trött inne på banan tyvärr så jag fick rida på rätt så mkt framåt i galoppen. Hade några små missar men annars riktigt bra! Vi slutade på 66% och en 5:e plats.
Men det blir nog inte några fler La på kort spår, känns som det ända man gör är att vända. Jag föredrar långa spår så att man kan rida lite mer.
Som det ser ut nu får vi vänta ända tills 21 april till nästa tävling, kan kanske bli ett unghäst kval innan men enligt reglerna är det fel status för att kunna räkna det som kval så väntar på svar på det. Har mailat arrangören och asvh om det så vi får se.
Hade tänkt rida programridning hos Catrin men då kommer Falk så det går inte! Tycker ju att det är länge till nästa tävling ju ;) sen klumpar alla tävlingar sig, typiskt!
Har iallafall anmält till Laholm idag, det blir nog en LA:3 & ett unghäst program.

Lägger upp film på gårdagens ritt i morgon!

Tjingeling!


Fika!!!

Kokoscupcakes med apelsinfrosting


Stallet klart för idag

Har ridit och mockat, skönt att vara klar med det så är det bara kvällsfodring kvar :)

Red molly först idag, jobbade med en låg form idag. Hon kändes rätt så fin i kroppen, hennes galopp har förbättrats mycket på kort tid. Hon har lätt för att galoppera samlat. Visade för mamma galoppdelen i MSVC:1 och hon var impad hur fint hon gör det. Så planen är att hon ska starta någon/några Msvc i höst.

Kalle sa jag igår att han var lite loj, idag var det tvärtom!! Hade tagit fram två bommar och ett sockerbitshinder. Han var som en raket idag! Länge sedan jag hade hoppsadeln på och även länge sedan han hoppade. Jobbade mycket på bommarna och att han skulle byta över bommen och inte efter. Bytte han inte över ommen så var det avsaktning till skritt och ny fattning. Gick bra tillslut. Sen fick han ta hindret några gånger och fick till ett fint språng tillslut. Men tror att det är dags att lotta och jag får till en hoppträning för johan, det behövs!

Har bakat fika till gänget, ska bara frosta dem men medans de gör det så ska jag hoppa in i duschen.


Tjingeling



Gottigott

Avslutar dagen med en skål blåbär och kaffegrädde. Super gott!!


Första hästen

Så nu är första hästen riden, det blev Kalle som fick gå först. Han var lite stark i vänster sida men släppte rätt så bra efter lite galopparbete. Men han kändes lite loj idag, kanske beror på att det har blivit värmare?

Skrek även lite på Malis sim red samtidigt som oss. Mini( hennes häst) blev fin i slutet efter att jag hade skrikit lite på hans matte ;)


Mocka

Godmorgon godmorgon!

Hoppas allt är bra med er?!

Har hunnit släppa ut hästarna och de har fått sitt morgonhö. Så nu är det, det tråkiga som väntar = mocka. Ska mocka 5-6 boxar och sen rida.
Ska även en runda in till Halmstad med mamma och Malis.

Ha det!


mycket har hänt....

Ni får ursäkta för dålig uppdatering men det har hänt en tråkig sak.

Mammas nalle puh blev sparkad under en ridtur och tyvärr så var där en " lös" benbit. Göran har röntgat det och han ska skrittas i 6 veckor och sen ska han röntgas igen. Nu är det bara att hålla tummarna för att allt ska vara bra efter dessa veckor!!



Fina björnen för tre år sen tror jag



Äntligen har det fina vårvädret kommit och idag har jag ridit båda mina hästar hemma på ridbanan, så skönt! Red igenom msvc:1 galoppdel med molly och det kändes riktigt bra. Inga problem med den förvända galopp. Skoj! Hon har verkligen gått framåt.


Så på söndag ska hon faktiskt debutera i LA på halmstads fältrittklubb. Hoppas på att hon ska hålla sig lugn och att vi inte har några stora missar. Ska bli jätte skoj!!

Om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om så får ni hojta till :)

RSS 2.0