Road trip med mammsen!!!

img_7126 (MMS)

Road trip med mammsen!!!


Regnet det bara öser ner!!!!

Fy f** vad det regnar idag, det bara öser ner bläää!!

Men idag är det Falk träning wieeee, får hoppas att det går bra. Han var super fin när jag tömkörde honom igår.
Malis ska följa med mig och titta, det är alltid roligt att ha någon med som tittar och man kan diskutera efter träningen. I morgon ska mamma följa med och titta, det är super bra när hon kan titta på hela lektionen för då kan hon hjälpa mig på hemmaplan.

Denna veckan bjuder på tävlingen,lillprinsessan ska iväg och tävla i helgen. Ska bli spännande att se hur det går denna gången :)


Glöm inte frågestunden på bloggen!

Frågestund

Tänkte ha en frågesund på bloggen, så kom igen nu och fråga vad ni vill!!
Så ska jag svara på det så gott jag kan :)


Unghästar

Satt häromdagen och funderade på hur länge jag har hållt på med unghästar och kom fram till att min första unghäst dvs stor häst fick jag när jag var 16-17 år. Det är 10år sedan!! Och innan dess så hade jag några ponnyunghästar( hade några från sven-inge bl.a).
Jag tycker att det är sjukt roligt att jobba med unghästarna och en av "mina unghästar" är faktiskt kalle!! Pappa hade ridit honom ca 7 gånger sen tog jag över honom, kan faktiskt säga som så att han är den "svåraste" hästen jag har haft. Det har inte varit en dans på rosor, tvärtom. Men nu börjar det kännas som att vi är på rätt spår. Det jag kan säga är att jag önskar att jag hade haft den kunskapen som jag har nu, när kalle var tre för då hade det kanske varit annorlunda idag. Men man lär sig hela tiden! Jag vet nu hur jag ska tackla de problem som jag hade med kalle som ung och det gör det lättare för mig med kommande unghästar.

Just nu har jag molly som unghäst, hon är 5 år men är riden ca i ett halvår och pappa har ridet henne ca 2 månader och jag 4 månader. Enligt mitt tycke är hon en lättriden unghäst men sen handlar det ju också om vad jag som ryttare gör och vad jag har för kunskap. Jag bruckar säga att det handlar om träning, träning och träning. Då menar jag inte att man ska sitta på ridbanan 5 dagar i veckan och tragla samma sak om och om igen. Man kan träna i skogen, jobba med övergångar, tempoväxlingar osv.

Om man inte har kunskap om unghästar så tycker jag att det är viktigt att man tar hjälp från andra och på sätt lär sig. Så har jag lärt mig, mina föräldrar som har mer erfarenhet än mig har funnits och stöttat mig hela vägen.

Så nu ser jag framemot att fortsätta utbilda molly och vi ska ut på lite tävlingar detta året och sen kommer chili och nicki hem till hösten och då ska det börjas jobba med dom. Vänjas vid träns och sadel, longeras och löshoppas. Kanske ev sitta på dom också innan de får sin vintervila.



En av unghästarna jag har varit med och utbildat.

Lunchdags!! Ett tag sedan man åt jästpannk...

img_8612 (MMS)

Lunchdags!! Ett tag sedan man åt jästpannkakor! Mums!


My number one

Molly har gjort sin tävlingsdebut, vi startade en LB:1 i Båstad. Jag ville rida ett enkelt program nu i början, LB:1 flyter på rätt bra och jag tycker att det är super bra för unghästarna!
Vi tog ut henne rätt så tidigt ifall hon skulle vara tittig men hon var coollugn! Så skönt!! Red fram henne och jobbade med övergångarna och att hon ska vara framme för benen. Framför min ritt var det en paus så jag passade på att gå till collectingring rätt så tidigt för att låta henne titta lite där. Men det behövdes inte.
Hon skötte sig super bra inne på bannan, lite vinglig ibland men det var ju första gången! Mamma och jag var super nöjd med ritten och var nöjda med ritten.
När vi hade skrittat ner till trailern ringer lotta och berättar att vi hade fått 69,6% Helt otroligt!
De poängen räckte till en fjärdeplats! Otroligt stolt över henne och en att kunna lämna henne i släpet när vi var och anmälde och fikade osv, och då stod hon lugnt. Såna saker betyder mycket för mig.

Nu tränar vi vidare mot nästa tävling!


Film från klippan


Pinocchio

Jag köpte en b-ponny för några år sedan Cinderella. Köpte henne när hon var 2 år med målet att betäcka henne så småningom. Det som lockade mig mycket att köpa henne var att pappan till henne var Sörbys O'boy som jag hade sett mycket hos elise. Och O'boy är en super trevlig hingst med super bra temperament och rör sig trevlïgt.

När Cindy kom till oss så var hon inte lätt att hantera, de förra ägaren hade sagt att de hade gjort mycket med henne men det var inget vi märkte av. Hon vände rumpan till i boxen när man skulle gå in till henne, hon gick inte att fånga i hagen osv. Vi fick succesivt bygga upp ett förtroende med henne men det tog väldigt lång tid för att pappa skulle kunna ta in henne från hadgen. Vissa gånger fick han låta henne gå lös in, då hon följde efter sina hagkompisar och visste var sin box var. Som treåring gick hon 3 årstestet och fick 8:or på typen, extrimeterna och galopp och sen fick hon 7:or på huvud,hals och bål, skritt och traven men vi tycker att hon skulle haft 8 på traven för hon travade riktigt fint men så är det ibland. Hon blev klass I.

Året efter föddes "pinnen" som är efter halvblodshingsten Lambourghini. Som föl var pinnen då underbar, han var väldigt social och super mysig! Han blev lite mer reserverad som unghäst men det blev bättre med tiden. När han var 2 år så sålde jag honom till en tjej som skulle rida in honom och utbilda honom men i år så upptäckte jag att låg ute på annons. Tråkigt men har "hittat" tjejen som har köpt honom och det ska bli jätte skoj att följa dom tillsammans.





RSS 2.0