Melodie

Svar
Anonym om 1 vecka: Vad var det som hände? Beklagar.. :/


Min fina stjärna Melodie även kallad för madicken fick jag ta bort för en och halv månad sen. Anledningen var pga hennes leder som hade försämrats på kort tid och då valde jag att låta henne somna in. Saknar henne otroligt mycket.




Finingen<3


Vill ni läsa hela hennes historia? Då får ni kommentera!

Ett bra avslut

Molly och jag startade vår sista tävling för året i går. Red 4 års programmet, tyckte att vi skulle avsluta på ett bra sätt. På framridningen kändes hon fin och avslappnad till skillnad från dagen innan då vi hade haft en rejäl diskussion om vem som bestämde. Det märks att hon är ett sto i de lägena men hon brukar skärpa till sig efter de diskussionerna. Ja som sagt så skötte hon sig bra på framridningen, det var många hästar som for omkring henne. I de lägena är det skönt att hon är så cool! När jag red in på banan så blev hon lite spänd då det stod ett bord på kortsidan och i det ridhuset brukar vi träna för falk och då tyckte Molly att där ska inte stå ett bord haha. Men hon var fin genom hela programet men vi hade en liten miss och det kostade oss segern, lite retfullt men hon är ju inte så gammal och rutinerad. Vi red ihop 67,857% och det blev en andra plats. Lotta tog kort på henne och när jag fick se dem så insåg jag vilken skillnad det blivit! Lägger upp de sen när hon har hunnit fixa dem, vi har en del att göra för tillfället.

Busfölisar

Våra fina fölisar!

Vill ni veta mer om dem?


I´m in heaven

Mina fina fina hästar
Måndag

Molly red jag innan Falk träningen och hon var riktigt fin! Hon börjar mer och mer förstå det här med skänkelvikningar och öppnor. Jobbade även med början till bakdelsvändningar, skrittar på en stor volt och flyttar bakdelen lite inåt och flyttar henne några steg inåt så att hon trampar några steg åt sidan. Fick en fin känsla på henne.

För Kalles del så var det Falk träning som gällde, jag har varit lite orolig att han skulle vara tjurig och det hade varit tråkigt då det har gått så mkt framåt sen förra träningen. Men jag hade inte behövt oroa mig! Han skötte sig så bra, tjurade lite två gånger men var väldigt lätt övertalad. Falk undrade om det var samma häst som sist haha, han tyckte att vi hade kommit långt sen sist.
 Vi jobbade med slutor på diagonalen och det har varit våran stora stötesten men det gick väldigt bra och det var bra slutor vi gjorde! Tränade även på att fatta galopp från halt och i början gick det inte alls så bra men när falk sa till mig att knappt flytta ytterskänklen bakåt och inte göra något med inner skänklen så gick det super bra. Likadant i de enkla bytena. Efter den träningen var jag helt slut! Att rida Kalle ett "ordentligt" pass är rätt så krävande jämfört med de andra hästarna men nu måste vi börja puscha oss lite mer på hemmaplan :) '

Tisdag
Idag var det Mollys tur att träna för falk. Efter att värmt upp henne en liten stund kallade falk på mig och tyckte att hon hade blivit väldigt fin sen sist, rundare i formen och traven har mer kardens nu. Skoj att få det bekräftat!
Med henne jobbade vi med att hon ska ta tag mer i bettet och jobba från bakbenen till bettet och hon blev väldigt fin.

Något som Falk påpekade mycket till mig är att när hästarna gör som jag ber dem om ska jag bara låta dem vara ifred och inte gå på dem i onödan. detta motstrider allt jag har lärt mig innan men jag märker hur tillfreds hästarna blir av det och jobbar på bättre då.

Som jag sa till Falk idag, varje gång man tränar för honom lär man sig något nytt!

Längtar redan tills nästa gång

Snyft

Nu är Falk träningen över för denna gången, önskar att man hade kunnat träna för honom varje vecka! Varje gång man tränar för honom så lär man sig något nytt! Båda hästarna har skött sig bra och jag har fått beröm för att det har hänt mkt sen förra träningen! Så skoj!! Men berättar mer i kväll.

Puss på er


Städning......

Idag har Lotta potta och jag städat sadelkammaren, det behövdes kan jag lugnt säga. Så nu är där fint och alla lindor upplindade och täckena snyggt ihop vikta. Får hoppas att det h¨ller sig så fint nu ett tag!

Annars har det inte hänt så mycket idag, mådde inte sen så bra i morse. Kroppen sa väl ifrån så gick och la mog em stund och sov och sen mådde jag bättre. Vi åt en god spenatsoppa med kokta ägg till mums. Lustigt att det ofta blir så att man äter soppa på hösten fast jag älskar soppa och kan gärna äta det även på sommaren.

I morgon står hoppning på schemat och ska även rida kakan. skoj!!

Hoppas ni har haft en bra dag idag :)

Breeders

Lotta och jga var nere och tittade på ett av kvalen på 5 års dressyren. Och jag måste säga att jag var väldigt oening med domarna. Att JJ Ray Ban fick så höga poäng den dagen var katastrof!!! Man vet ju varför den fick så höga poäng........

Blev väldigt förtjust i Bellman, vilken fin häst med jämna kvaliter! De Rubina var också en häst som jag gillade, väldigt fin häst men fick för "låga" poäng!

Åkte ner speciellt för att se vad unghästarna ska kunna i 5 års och blev väldigt positivt överraskad. En del av rörelserna som ingår i programmet gör molly redan och vi har börjat träna på enkla byten nu efteråt. De är inte perfekta ännu men vi jobbar på dem. Hon har börjat trava bättre nu på sistonde, hon fick en lten vila efter Munka tävlingen och det gjorde henne gott.

Nu har vi bara en tävlingen kvar och då ska hon gå 4 års programet, tycker att det kan vara bra att avsluta med ett lättare program för henne. Sen ska vi träna mot La klasser och jobba på skänkelvikningarna lite mer, åt ena hållet går det bra men hon tycker att det är svårare att göra det åt det andra hållet men vi har 6 månader på oss att få till det ordentligt!

Någon mer som var nere och tittade på 5 åringarna?


Tiden bara rinner iväg så sorry

Bad update, I know!! Har hänt en del därav den däliga uppdateringen!

Mea lyckades skada sig förra onsdagen och och lyckades dra upp skadan igen förra söndagen så har inte velat jinxa det och skriva om det men nu har det börjat läka! Hon har på något sätt (fråga mig inte hur)lyckats "riva" upp en stor bit av det undre ögonlocket och det behövdes sys! I samband med det kirurgiska ingreppet så fick vi ge henne några mediciner. Vilket inte kändes super bra bra i och med att hon är dräktig.
Fatta då vilken ångest jag hade när hon drog upp skadan en andra gång och vi fick gå igenom proceduren igen! Känner en stor tacksamhet till vetrinären som hjälpte mig/oss, han är fantastisk och ingen hade kunnat göra det så fint som han gjorde det!
Att det sen tar en timme att köra dit, det skiter jag i för det är det värt! Har kollat igenom HELA hennes box flera gånger och hittar inget som hon kan ha gjort sig illa på! Har till och med använt ficklampa! Så nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra!

 Om man nu ska se det "roliga" i situationen så känner jag hur roligt jag tycker det är med kirugi(assisterade vetrinären). Det är så intressant, trodde aldrig att jag skulle kunna tänka mig att kunna specialisera mig inom kirugi men står och väger mellan kardiologi och kirugi. Har visserligen några år kvar innan jag ska göra det valet men just nu lutar det åt de två områdena.

Hihi sen har jag en liten hemlis, jag vet vilket kön det är på meas föl!!! Hoppas nu bara att det stämmer. Men blir det så, så är det som jag önskade mig!





Nicky som bebis. Hur söt var hon inte där?!

Förändring av licens

Vet inte om alla har läst ang förändrade licenser till nästa år.
Ryttarelicenserna kommer att delas in i åldrar så det kvittar vilken nivå du rider på för du betalar för din åldersgrupp. De som förlorar på detta är de som rider lokalt, själv så löser jag alltid en seniorlicens så jag tjänar faktiskt på det. Seniorlicensen kommer kosta 750 kr.

Tyvärr kommer man behöva förnya sin hästlicens varje år men det kommer kosta 200 kr. Trodde att de skulle ta 900 kr för det så det blev ju en "positiv" överaskning.

Tråkigt då det säkert kommer begränsa vissa ryttare.

Vad tycker ni om detta?


Shettis täcke

Ahhhh har problem med vilket täcke jag ska köpa till ike. Problemet är att vi måste klippa honom väldigt ofta då han har för tätt päls och klipper vi inte honom så får han liknande fukteksem stackaren. Har typ ett stalläcke till honom på 200 gram och ett regntäcke men vill ha ett riktigt vintertäcke med tanke på hur de senaste vintrarna har varit.

Så ska försöka hitta ett bra vintertäcke till honom för ett bra pris, har ni några tips får ni gärna hojta till :)

Kaos.se

Gårdagens uteritt var verkligen KAOS!!! Vi skulle rida klätterrundan och med oss hade vi tre hästar som är korädda, slutade med att pappa ramlade av(väldigt ovanligt), två hästar lösa. Som tur var lyckades jag sitta kvar på kalle och så fort jag fick stopp på honom så kunde jag hoppa av och hjälpa till att fånga in de lösa hästarna. Den ena lösa hästen som är en av våra unghästar lyssnar väldigt mkt på oss, så när jag kom i närheten av honom så räckte det med att jag pratade med honom så stod han still så jag kunde fånga in honom. Och då stannade även den andra lösa hästen kvar så vi fångade dem rätt så lätt.

 Sen fick pappa gå och uppehålla korna så att de inte sprang och så fick jag gå förbi med pappas och min häst. Man var rätt så svettig efter den pärsen och då var klättring kvar som gick super bra, det är rätt så jobbigt för hästarna. Trodde att kalle skulle vara helt slut efter detta men kände när vi galopperade den sista biten vilken energi där var kvar i kroppen haha.
Så senare när vi skrittade hem, så skulle trave en bit för att komma bort från stora vägen, ner till vår hage, då började kalle galoppera istället haha. Han är en buse och en duracellkanin. Var super trött i mina knän efter den turen då jag verkligen hade fått klämma med knäna när kalle for omkring, sen är mina knän inte riktigt som de ska så det spelar ju in.

I en sån här situation är det skönt att rida kalle för även om han blev rädd och uppstressad så lyssnar han väldigt mycket på min röst, så jag kan "kontrollera" honom rätt så mycket med rösten. Och i denna situationen gjorde det väldigt mycket. Jag har märkt när andra har ridit honom så lyssnar han ändå mest på min röst, Lotta red honom för ett tag sedan samtidigt som jag satt på nalle och när jag "pratade" med nalle och bad nalle göra saker så gjorde kalle likadant fastän att lotta inte hade bet honom göra det haha.


RSS 2.0