Äckligt fina

Det var mina hästar igår!
Jag fick hjälp med fram och avskrittning, så det gick lite snabbare. Red först mea och hade vilat i 3 dagar efter tävlingen. Trodde hon skulle vara lite hyper men hon var jätte fin, tränade på galoppfattningar.
Sen efter det var det bara till att hoppa upp på kalle, han var så mjuk och lydig! Jobbade lite med galoppen, gjorde några byten men fick inte riktigt till dom, han var efter bak hela tiden hmm. Men det är bara att fortsätta att jobba med det, nu blir det ingen tävling förrän i juli, då blir det falkenberg! Tränade även lite på skolorna och shit vilket tryck jag fick i honom. Han har fått en sådan power i traven nu. Han har tagit ett stort steg i sin utveckling, det är så skoj att känna skillnaden!

gammal bild på kalle

Bild från björbäck.

Ler och långhalm

Sillen(chili), en av våra 1 åringar bleb kastrerad i förra veckan. Och igår så mådde han inte alls bra, han rullade sig och verkade ha jätte ont, Vi fick ordination av barbro att hålla honom smärtstillad. På kvällen verkade det som att allting hade lugnat sig och vi kollade honom på natten och han mådde bra. Men på morgonen startade det igen och vi åkte ner till barbro så att hon fick kolla honom, han hade en liten gaskolik och ev ett litet magsår. Koloken släppte och sen åkte vi hem med honom. Sen hämtade vi in nicky, hans bästis. De har gått tilssammans sen de var föl och håller alltid ihop.
Sillen blev som en ny häst när nicky kom in till honom. Han blev så glad! Att se deras band är helt fantastiskt!

Gammal bild på dom!


OS


Det här fina pannbandet från Otto Schumacher fick jag av mamma till mea<3
Hon blev jätte fin i det. Jag älskar OS grejerna, de kostar lite men det är verkligen kvalitet på tränsen/kandaren.

Är det någon mer som gillar os grejor?

Olyckor!

I björbäck hände 2 olyckor, 2 personer blev sparkade av hästar. Först en man på fredag men det verkade ha gått rätt så okej. Dagen efter hände det en rejäll olycka, en tjej ledde en häst och den blev skrämd och då något sätt lyckades den sparka henne i huvudet. Hur det gick med henne har jag ingen aning om, men hon var åtminstonde vid medvetandet. Efter att ha sett dessa olyckorna så börjar man fundera. Det är bara att inse att det är en farlig sport vi håller på med och vi måste ha mer säkerhetstänkande. Har man en häst som är rädd av sig så kanske man ska ha hjälm när man leder den. Man måste börja tänka out of the box!
En sak som jag började med förra året är att ha hjälm på mig när jag broddar.

Hur gör ni i erat säkerhetstänkande? 

Björbäck

Då var helgen över och också björbäcks stora tävling är över. Man längtar redan tills nästa år! Björbäcks rf är en av de bästa när det gäller att arrangera tävlingar.
Jag gjorde totalt 4 starter på 3 hästar! Kan väl säga att jag är trött, det var rätt så intensivt på fredagen!
Först ut var mea och hur det skulle gå med henne hade jag ingen aning. På framridningen fick hon panik och flippade ut, men med mammas hjälp så lyckades jag rida på en liten volt längst ner på framridningen. Efter hand kunde jag utöka min lilla volt till ett litet fyrkantsår som kanske var 15x30 m. Folk tyckte nog att vi var lite konstiga men skit samma. Sen fick mamma leda oss upp till banan, snacka om att man kände sig som en ridskoleryttare ungefär. Efter ett varv runt banan så flippade hon igen och stack iväg men fick hjälp att få henne tillbaka. När vi kom in på banan så slappnade hon av lite, det var som hon sa: ska vi inte hoppa? men så skööönt!
Där var delar av programmet som vi fick till och jag var jätte nöjd med att kunna genomföra programmet. Vi lyckades skrapa ihop 61% och fick kommentaren att det var en härlig häst med spänningar att jobba med och att jag hanterade det bra på banan. Super bra kritik!


Sen efter det gjorde jag 2 starter med Chasmine i LB:2, hon var inte på sitt bästa humör och har för tillfället en trotsperiod! Vi lyckades skrapa ihop 59,3% och 60%, en av domarna skrev att det var en väldigt vacker häst! Det är bara att fortsätta jobba på så släpper det så småningom.


Sista starten gjorde jag med Kalle i LA:6, sist gick det ju inte så bra med dent fanns ju anledningar.Har haft problem med sadeln och sen så har vi raspat tänderna. Efter det blev han en annan häst, mkt mer samarbetsvillig. Men tillbaka till tävlingen, han kändes fin inne på banan, fick en flashig känsla. Hans trav har blivit sååå fin! men jag känner att han behöver stärka sig lite till i galoppen för det där sista. Men vi red ihop 67,4% och blev en 5:e plats! Hans 5:e dressyrtävling! Så nu har jag ett kval till MSVB nästa år om jag inte väljer att tävla det i år. Om jag inte startar det i år så behöver jag bara en till bra ritt i LA:6 eller MSVC:1.


Lotta gjorde också bra ifrån sig och vann ena LB:2. Mamma Placerade sig i alla sina 3 MSVB starter!
Nu längtar vi redan till nästa år då det är dags att inta Björbäck igen!

Avd 23

Jag jobbar natt! Blev upringd i måndags och blev tillfrågad om jag kunde hoppa in och jobba tisdags natten. Det blir ju lite extra pengar och sen älskar jag ju att vara på 23:an :D

När jag kom ner i kulverten så spreds sig lyckan i min kropp! Alla dessa dofter och ljud, det kändes som att komma hem! Att få sätta på sig sin vita "uniform" det är lycka. Att veta att jag går till en arbetsplats som får mig att må bra, det är lycka på hög nivå. Nu är det inte många timmar kvar på passet, längtar till nästa gång någon är sjuk så att jag kan få hoppa in och jobba extra...

Kärlek till mina hästar<3

Båda hästarna gick super fint igår. Kalle är ju den som jag har varit orolig för pga av att han betet sig konstigt på sista tiden men jag tror att vi är på rätt väg nu. Jag måste lära mig att lyssna på min instinkt, den brukar stämma när det gäller honom.

Idag så blir det träningen för meas del, hon har verkligen förändrats på 2 veckor. Vi får hoppas att hon håller sig i skinnet på fredag. Kalle ska också ridas och sen blir det träningen för honom på torsdag, han ska inte tävla förrän på lördag så det passar bra!

McDonalds

Man blir verkligen förskräkt när man ser inslaget om McFusk & co. Är de helt dumma i huvudet eller? Men något som jag reagerar på starkt är hur facket beter sig. De sätter inte åt dem ordentligt utan de påverkar vänligt om något är fel. Hallå facket!!!! Jag tror inte att ni har fattat erat syfte! Ni ska hjälpa arbetstagarna inte arbetsgivarna!
Tycker att hela skiten är så absurd!

Vad tycker ni?


Helgen

Helgen har gått så snabbt!
Har jobbat i helgen men ändå hunnit rida hästarna, har även ridit Chasmine i lördags. Så jag red 3 hästar i lördags. Kalle går inte helt okej för tillfället hmm, ska prova ett annat kandar i morgon. Får se om det funkar!

Veckan som kommer. kommer att bli hektisk!

Måndag:Rida ut mea. Rida kalle på anläggningen.
Tisdag:Hoppträning med mea, ev tömköra kalle-
Onsdag:Dressyrträning med mea. Rida kalle. Prov i skolan.
Torsdag:Dressyrträning med kalle. Jogga mea. Rida Chasmine. redovisning i skolan.
Fredag:Tävling med mea och chasmine. Ska göra 3 starter. Mamma och Lotta ska också tävla. Jogga Kalle
Lördag:Tävla Kalle. Mamma ska också tävla
Söndag:Mamma tävla.


Någon som vill byta vecka med mig?

Ett måste!



Jag bara älskar denna låten, den är så underbar!

Det är dags att inse....

Tyvärr är det bara för mig att inse att mea inte kommer bli någon tävlingshäst inom hoppning. Frågan är vad de har gjort med henne i holland, för något har de gjort!
I tisdags var vi och hopptränade för eamon och hon var hur fin som helst!! Hon sög tag i hinderna och jag fick börja göra förhållningar, det har inte hänt innan.
Sen igår så åkte jag på en Pay and jump i össjö, hon var hur fin som helst på framridningen, avslappnad och gjorde exakt vad jag bad henne om.
Sen när jag gick upp till framhoppningen, brakade det loss. Hon blev så stressad, hon kastade sig och stack, jag hoppade av ledde upp henne till framhoppningen och satte upp inne på framhoppningen. Likadant igen! så jag gick upp igen satte upp och hon får bara panik!Sticker igen och då kände jag att nä det är bara att inse, det något som stressar upp henne på hopptävlingar! Fattar inte vad, vi diskuterade och vi tror att de har pressat henne på något sätt i Holland, vid någon slags tävlingsform.

Jag satt upp på henne igen och gick tillbaka till framridningen och direkt så lugnar hon ner sig när hon kommer bort från stimmet! det är som att det blir för mycket för henne.
Så nu ska jag börja rida mer dressyr på henne så hon får bli dressyrhäst, känner att jag kan inte sälja henne. Hon betyder väldigt mycket för mig. Ska rida dressyr några dagar nu och känns hon bra så anmäler jag henne kanske till Björbäck om 2 veckor, vi får se!


Tävling i Laholm

Hej hej
Har varit och tävlat i laholm i dag med Chasmine och kalle. Gick upp kl 5 i morse blää, känner mig rätt så trött just nu.
Chasmine gick riktigt fint och var mycket lugnare denna gången. Startade LB:2 igen, tycker att det är ett bra program. Hon fick 66.6%, så vi höjde oss med 8%, tror att vi blev 10 av 28.3 poäng från att bli plac!
Kalle var fin på framridningen, han gjorde några byten av sig själv och det var hans problem byten haha är en liten knas! Inne på banan så blev han väldigt matt och jag fick slita, det kändes jätte hemskt men det såg mkt bättre ut på filmen. Fick 60,6% och det tycker jag är snålt! Men jag får ha i åtanke att det bara är kalles fjärde dressyrtävling och första inne! men vi satsar vidare mot nästa helg!






Avslutar med en fin bild på min prins<3

Alla bilderna är tagna av underbara Lotta.

RSS 2.0