Dagens

Vad har jag hittat på idag?

Jag började dagen med fodringen och frukost till mig själv. Sen utsläpp av hästarna så att de fick komma ut och röra på sig.
Efter det så körde jag till stidsvig för att hålla lektion, super roligt. Min elev har köpt en jätte trevlig unghäst som var väldigt arbetsvillig. Ska bli roligt att följa deras utveckling!

Sen var det hem och ta in hästarna och luncha dem. Tömkörde mammas nalle puh i snön, han var duktig. Mina hästar fick vila idag men tänkte att jag ska rida dem i ridhuset i morgon.

Ska snart ge mig på att laga kvällsmat och sen ska mamma och jag åka och köra ett zumba pass. Ska bara hitta mina träningskläder, får nog göra det.

Puss på er!



Fina mea i snön <3

Västar.......

Jag älskar att gå i väst!!
Några som jag gärna skulle vilja ha! Någon som är sugen att sponsra ;)








Motion i snön

Ha överseende, det är min första videoblogg.





Skrämd

Idag när jag skulle rida Molly så var hon väldigt spänd redan från början och sen kom det några ponnybarn som typ red om en och hon blev väldigt stressad, lilla gumman. Vid några tillfällen kastade hon sig och man kände att det inte var som att hon var dum utan hon blev uppskrämd. Men i slutet började hon slappna av och ta stöd på bettet. Shit vad fint hon började trava då, hon börjar bli mer luftig nu. Sen fick lotta hoppa kalle hahahaha. Det var nära att hon fick bjuda på tårta, har aldrig sett honom bocka så! Han är en liten buse<3 Vi har ju fått sånt där skit dvs snö! Så funderar på att ev köra kalle i snön i morgon, vi får se hur det ser ut i morgon. Kram på er

Svensk medborgare

Så nu har mea blivit "svensk" medborgare haha


Denna videon säger allt


Utan fantasi har man inga vingar


Har ett stort mål i år och det är att att kvala till Falsterbo Scandinavian Open för 5-åringar med Molly. Hon förbereds i sin utbildning med sikte på falsterbo och breeders men det är ju inte bara hon som ska förberedas! Jag känner att jag behöver bli lite mer fit så nu jäklar har jag börjat. Körde en stund på crosstrainern i går kväll och i morse körde jag ett pass till, kändes väldigt skönt!
Och i kväll ska jag dansa zumba på hälsostudion i båstad, de har en 10 veckors kurs för 600 kr, billigt!!
Så nu börjar jag känna att jag är på rätt spår. Men något som är jätte viktigt för mig när jag tränar är att jag har bra musik så jag håller på att knåpa ihop en tränings musiklista på spotify.

Nu får jag fortsätta med det jag ska göra idag, en del som står på schemat.

Ha det!!

Falk nyheter

Hittade detta på tidningen ridsports hemsida, jätte roligt för falk!

Dressyrhäst på export

17 januari 2012

Dressyr  Den tyska dressyrryttaren Falk Rosenbauer har genom sponsorer köpt SWB-valacken Ramstein från Malin Ljungcrantz, tidigare ungdomsryttare.

 

Ramstein (f -05 e Rubinrot-Michellino, uppf familjen Ljungcrantz) var Breeder's Trophy-finalist 2011 tillsammans med Malin och fick 48 poäng på sitt 3-årstest.

Falk Rosenbauer är tränare och beridare och vann flera titlar med Desperados, som nu tävlas av unga Kristina Sprehe. Han var tidigare stationerad på Grönwoldhof med Karin Rehbein och den legendariske Herbert Rehbein.
Sedan några år håller Falk regelbundet träningar i Sverige och det var vid en sådan han fick upp ögonen för Ramstein


Tömkörning

Har ett ovisat klipp som lotta filmade i somras när jag tämkörde hennes dolly. Det var första gången hon tömkördes!



Jag tycker att det är jätte roligt att tömköra, man kan hjälpa hästen på ett annat sätt när man står på marken.

Tycker ni det är roligt att tömköra eller fördrar ni longering?

Kärlek

Massa kärlek på mina fina hästar idag <3 Idag var de värda mycket pengar!!!

Började med Molly som vanligt. Hon har inte gått på några dagar pga att hon fastnade i dörren härromdagen och rev upp ett skrapsår precis där tränset är. Så därav så har jag låtit henne vila men idag såg det bättre ut och jag satte ett ludd så att tränset inte skulle skava. Så i och med vilan så var hon springig och hög i nacken som hon är när hon har vilat. Men jobbade med övergångar, skolor och skänkelvikningar och så småningom slappnade hon av. Då satte jag mig på en 20 m volt och gjorde övergångar från galopp till skritt och från skritt till galopp, de övergångar börjar bli bättre. den satte jag mig på en stor åttvolt och gjorde enkla byten och det fickade hon super bra! Åh hon är så rolig att rida!


Sen var det Kalles tur och under tiden jag skrittade fram så kom klubbens ordförande och hade tänkt harva så jag gick ut på den stora ridbanan och red istället. Ridbanan är superbra då den är stor, skulle gissa på att den är minst 70 * 60 m. Det gör att man kan rida lite annorlunda vägar jämnfört med i ridhuset, travade fram honom och gick snabbt över i galopp och jobbade på en mindre volt med att först rida öppna i volten till att sen ställa lite utåt men ändå behålla böjningen i kroppen och sen lätta i handen så han kan söka sig neråt. Fick honom snabbt att jobba i denna övningen och då börjar han frusta, så det är ett bra riktmärke. Efter det jobbade jag med skolor i galopp, öppna, sluta och förvänd öppna med mycket variation och däremellan 10 m volter. Han jobbade på så bra hela tiden utan att tjura till någon gång! Avslutade galopparbetet med enkla byten på olika linjer. Travarbetet innehöll skolor på olika linjer och efter det travade jag av honom i en låg form. Det var så härligt att sitta ute och rida och det tyckte nog kalle också ;)


Vad bjuder helgen på då?

Vi börjar helgen med att åka till ridhuset och ska fixa lite med underlaget, ska bli trevligt att träffa lite andra medlemmar förhoppningsvis! Sen blir det uteritt med de bästa. Ska även klippa treåringarna som vi hämtade igår. Känns inte riktigt schyst att börja jobba med den när de har så lång päls. Ska bli spännande!!

Vad ska ni hitta på i helgen?


Mmmmmm

Ätit idag på wild west steakhouse med de bästa<3 underbart gott!


Iväg och ska hämta......

Ska hämta hem våra treåringar. Ska bli jätte skoj att få hem de :)


Falk träning

Anledningen till att jag är så dålig på att uppdatera för tillfället beror på att tentor men det ska bättra sig i slutet av veckan! Falk var i Sverige Måndag-Tisdag. Molly fick gå i måndags och Kalle i tisdags( igår).

Molly

 Fick mycket beröm hur fin hon har blivit i kroppen, han tyckte att hon hade musklat på sig rätt så mycket vilket var jätte roligt att höra! När han frågade om hur det hade gått sen förra gången så tyckte jag att jag hade haft problem att få upp henne i den lite högre formen som vi hade tränat på förra gången. Men efter att jag hade ridit en stund så tyckte han att hon var fin i formen och det var en "bra" form. Okej då kan jag sluta noja mig med det då :p Fick jobba med att hon skulle gå fram till bettet och självmant bli rak i kroppen. Detta gjorde vi genom öka och minska tempot. Sen fick vi rida öppna på medellinjen(!!!), det ska vi träna mer på hemma kände jag och vi fick även rida halvt igenom och rida sluta. Har aldrig ridit sluta på henne utan jobbat mer med förvänd öppna. Men hon gjorde det hur enkelt som helst, underbar känsla! Man märker att Falk gillar henne, han nämner väldigt ofta ohh se hon dansar, hon är en riktigt fin häst osv. Pratade med honom om mitt långlångsiktiga mål och han tyckte att det ska inte vara några problem då hon visade upp lite högre rörelser när hon blev lite uppskrämd. Detta känns super bra!

 Kalle

 Kalle har nog faktiskt aldrig gått så bra innan! Falk tyckte dock att vi inte skulle "banta" honom längre utan nu skulle vi öka maten lite grand för han hade tappat lite för mkt. Med honom jobbade vi med samma arbete, han ska komma fram till bettet genom tempo ökningar och minskningar. Fick även rida öppnor på långsidan sen halvt igenom sluta men jag ställer honom rak i halsen för att få över honom på blivande yttertygel. När jag kommer ut till spåret så går jag direkt in i öppna, det var jätte nyttigt! Sen fick jag även i galoppen sitta på en volt och först rida öppna i volten och sen ställa honom lite utåt men ändå ha kvar ställningen till öpnna i kroppen. Där fick jag honom på båda tyglarna väldigt lätt, när jag hade gjort det ett tag så skulle jag ge honom tyglarna och han kunde då gå i en låg rund form av sig själv och bara galoppera på.
Han blev fin av detta!!

Man önskar att man hade kunnat träna för Falk varje vecka! Men ska åka ner där om några månader och vara en vecka där i träning. Längtar tills dess men innan det så har vi en ny träning att se framemot ;)


Att behöva ta farväl

Har i dag fått reda på att två vänner har behövt ta farväl av sina hästrar. Mina tankar finns hos dem i dennna svåra tid. Alla som behövt ta farväl av sin vän vet hur ont det känns. Man saknar sin bästa vän och det enda man vill är att få krama sin vän, känna andedräkten mot sin kind och få känna tyngden av mulen på sin axel. Man vill spola tillbaka tiden och bara få träffa sin vän en gång till. Man vill tacka för allt. Men samtidigt visar man sitt tack genom att ta det svåra beslutet, man låter sin vän slippa lida. R.I.P

Nakenfis

Idag har jag hunnit klippa min lilla svartbjörn aka molly. Hon har varit alldeles för långhårig och jag har inte hunnit klippa henne. Men i och med att det stormade så blev det ingen ridning så blev det klippning istället. Hon blev jätte fin och nu har fått på sig sitt nya hl täcke som är så snyggt!!


RSS 2.0