R.I.P Private collection

Man kan inte finna några ord för det som har hänt. Det känns så tragiskt att hon skulle få sluta sina dagar på detta sättet. Kvar står vi med cocos som endast är 1 månad gammal.
Pc var en fantastisk häst som var våran stjärna, våran primadonna. Hon kommer alltid finnas i vårat hjärta.


Hoppning

I och med att Kalle var så duktig i dag på hoppningen så lägger jag upp hans film från Björbäck förra året!

Vilken dag!

idag började inte dagen så bra precis, när jag kom till stallet så hade kakan slått sig på ögat och var super svullen. Och det blev till att mamma fick komma och hämta henne och köra henne till Barbro.Väl hos Barbro hade svullnaden börjat gå ner och det var inte så farligt. Vilken lättnad!
 Så kalle har fått hoppa in som kurshäst, men han gick super fint på hoppningen idag!! Ska bara rida en lektion i morgon och sen på tisdagen är det avslutning, håll tummarna för att jag klarar alla prove. Idag har vi haft 2 teoretiska prov och i morgon ska vi ha de 2 sista usch!!

PÅ em har vi varit och badat!!! På vägen till stranden hade vi allsång i bilen och vi klämde in 5 personer i min lilla bil och stereon på högsta volym med underbara låtar så som heaven remix m.m lovely!!
Sen har det varit en del plugg i kväll men jag tror att jag snart ska krypa ner i sängen snart så puss på er!

Tjabba tjena hallå

Hej alla glada!!
idag har det varit en super dag!!
Jag har hållt min hopplektion och den gick super bra!! Fick jätte bra kritik.
Jag lät dom hoppa på serpentiner och jobba med blicken, vägarna och tempo. Det kändes som att jag fick bra respons av dom andra.
Sen efter det skulle vi ha en genomgång av löshoppning och kalle var en av hästarna som skulle löshoppas, han var såå duktig och tyckte att det var jätte skoj. Han hoppade ca 125 cm med en bra rygg. Tror att jag ska försöka löshoppa honom lite oftare för han blir en helt annan häst och fixar det bra själv.
Kakan var super taggad i dressyren i morse men jag tyckte att jag fick till henne i formen, skön känsla. I morgon ska vi hoppa bana wieeee.

Sov så gott alla!

nattinatt

Nu ska jag sova!
I morgon ska jag ha hopplektion och kakan får vila på em, skönt för henne.
Idag har hon skött sig som vanligt! Men när vi ska hoppa så taggar hon till ordentligt, ett tag så stod hon och hoppade på stället haha knashäst.
Kalle har gått bra idag, vi jobbade lite på våra bakdelsvändningar och de kändes faktiskt bra!!! En stor lättnad faktiskt, Han är fortfarande lite stark men det släpper lite hela tiden så vi kämpar vidare med det.
Hoppas att er dag har varit bra idag!
Puss på er alla

En liten lur hade inte varit fel.

Har precis ätit, usch vad trött jag är. Har haft min dressyrlektion och den gick bra! Kände att jag kunde hjälpa vissa ryttare att komma till ner ridning vilket är meningen. Snart ska vi ha teorilektioner och sen efter det är det hoppning:) skoj. Ha en fin dag i det underbara vädret

Ögonen går i kors

Så trött är jag i dag, skit trött!!
Ska snart krya ner i sängen. I morgon ska jag ha min dressyrlektion, ska gå igenom galopp fattning. Det känns lite nervöst usch.

Idag har dagen gått i ett, vi hade ett extra teoripass på kvällen så vi slutade inte förrän kvart över sju sen mockade jag i raket fart så jag kunde åka hem och plugga på om galoppfattning. Man ska ju säga det så fackmässigt rätt som möjligt.

Kakan har skött sig idag också men hon vill hitta på roligare saker tycker hon haha. Idag skulle vi travhoppa men det ville hon inte, roligare att galoppera ju! Men sen kom jag på hur jag skulle göra och då blev hon jätte fin men fick ju göra tvärtemot vad Lottie har sagt att jag ska göra.
Idag fick vi bekräftat att vi ska sluta en dag tidigare, allts nästa tisdag. Vi måste bara lösa problemet med transporten. Men det löser sig!

Sov så gott alla!

Prinsessan



En bit av mitt hjärta.

Mamma kom med mina gamla anteckningar från dressyrgymnasiet. När jag gick igenom dom så fanns där mina månadsrapporter från ridningen. De anteckningar jag regerade på var dom som var om Papageno. Jag kommer alltid att sakna honom. Jag önskar att jag hade haft möjligheten att fått honom nu, jag tror att jag hade rett ut honom mkt bättre nu och hade kunnat hjälpt honom med magnet terapin med hjälp av Carsten. Men det är så många om men saknaden finns där!

min första lektion

har jag haft idag!
Jag hade en lektion i stallvård-ströbädd m.m. Det gick faktiskt riktigt bra, var nervös för att jag inte skulle kunna hålla tiden med det lyckades jag med. Sen fick jag bra feedback, på måndag ska jag ha min dressyrlektion ahhh hjälp!! Ska ha en genomgång om galopp, vet bara inte vilken förberedande övning. Får fundera lite till.

Idag har vi börjat med att helt ha elevleda lektioner, vi rider ju lite längre men kakan var sjukt pigg den sista lektionen hmmm. Hon tyckte att det var fjamntigt det vi glorde så hon hittade på egna rörelser så som att slänga in rumpan och gå sluta istället för att skritta rakt, sen kan hon även stå studsa på stället när hon vill galoppera haha mupphäst! Hon har kondis.
Kalle fick mest gå i hagen idag och jag tänkte att han skulle få fundera lite, det behöver han. Han brukar bli finare då. Ska trimma lite på honom i morgon.

Puss på er

Happy!!!!

Lite dålig uppdatering men vi har mkt att göra! Det är fullt ös medvetslös haha
Igår bytade vi hästar på dressyren och jag fick rida en äldre häst som glappar i kontakten men jag löste det bra och hennes ryttare tyckte att jag red henne fint. Och hon red kakan och blev helt kär i henne, inte särskilt konstigt! Och sen på em hoppade vi hinder på följd, kakan tyckte att det var skoj. 'Sen jag red kalle själv, inte jätte lyckat precis. Han var stark och ofokuserad, kakan stog och skrek i stallet och kalle svarade och reste sig emellanåt. försökte jobba med krabbgång och övergångar. Men fick igenom mina hjälper någorlunda.
Var super trött på kvällen och somnade tidigt!
Men som vanligt vaknade jag klockan 5 morgonen därefter suck!! Varför ska jag vakna så tidigt?

Idag har allt har allt varit super!
Vi började med att byta hästar, jag fick rida en super söt tinker korsning Flight. Väldigt annorlunda mot mina hästar men jag tyckte att jag löste det bra.
På em hade vi banhoppning wieee, vi fick hoppa lite högre ca 85 cm på vissa hinder. Kakan var såååå fin, sög tag i hinderna och var rund och fin i sprången.
Fick jätte bra kommentarer om min sits-att jag har en fin och stadig sits i både hoppning och dressyren. Jätte skoj att få höra!!
Sen red jag kalle också och vilken skillnad mot igår, idag var han mjukare och lydigare. Jag kände att min kamp igår hade gett resultat. Så nu ska vi jobba vidare själva, ska se om någon av tjejerna kan bara slå ett öga någon dag.

I morgon kommer mamma en sväng med bl.a mina tävlingskläder och innan dess ska jag ha min första teorilektion i stallet ang ströbädd men det känns rätt så okej.

Ni får ha det så bra så uppdaterar jag så snart jag kan!
Puss på er

Dagens måste!!



Dagens måste är Ramlösa blodgrape/apelsin och daim summer edition!! mums!!


Kakan har alla 4 benen kvar!!!


Jag lovar Lotta, se på bilden!

Igår kändes allt skit, ville bara avbryta kursen. Jag får nämnligen inte ta ut och rida kalle utöver kursen och han behöver det för vi rider endast på fyrkantspåret och volter hmm känner att han behöver ridas mer lösgörande!
Men ev har vi en liten plan, får besked på det i morgon. Så håll tummarna för att det lyckas!!

Igår red jag kakan i dressyren, trodde att hon skulle vara über pigg men hon skötte sig, vara bara lite pigg i skritten där hon skulle trava hela tiden!!
Kalle fick gå hopp passet men vi hoppade inte utan vi red i fältsits! Vi var 13 st i ett 40 ridhus, kan säga att det var rätt så trångt!!

Idag gick Kalle dressyr passet, vi tränade på att rida cirkelbågar, alltså volter. Vi fick vara demostrations exempel idag, haha kalle höll på att nocka våran instruktör men jag lyckades hejda honom och hon märkte inget.

Kakan the cookie fick rida bommar och även hoppa lite studs, hon skötte sig bra och jag tyckte att jag fick kläm på henne lite. Men i slutet var hon riktigt taggad när man skulle fatta galopp, busfia!
Även när jag fattade galopp första gången så var hon väldigt snabb, liten racerhäst!

Men jag måste berömma Lotta, vilket skillnad det är på kakan på bara några månader. Hon känns mycket mer stadig nu!

Puss på er

Vellinge!

just nu befinner jag mig nere i Velling, det ligger en bit utanför Malmö. Har precis tagit mig en dusch på rummet och ska snrt gå och lägga mig, är rätt så trött med alla nya intryck. Rummen är inte moderna men de duger, sängen verkar rätt så skön!! Har även fått en super trevlig rumskamrat, hon är precis som jag när det gäller sov tider och det känns skönt. Man kommer att behöva sova, för på dagarna går allt i ett!!! Det är ett pressat schema fram till kl 18.00.

Vi började dagen med samling kl 10.00 och inkvartering av hästarna, mina står i ett stall som kallas för garaget, där är bara 3 stallplatser. Lite mysigt stall. slänger in en bild.

Sen efter det var det fika och genomgång, pyssel med hästarna och sen middag.
Efter middagen så skulle vi visa hästarna för hand, hmmm han väl säga som så att kalle inte visade sig från sin bästa sida, jäkla mupp!!! Han galopperade med mig och var helt ostyrbar men vad ska man göra annat än att skratta åt honom hehe. Sen var det kakans tur, hon skötte sig perfekt och jag kunde visa att jag kunde visa en häst vid hand.
Sen var det ridning på schemat, kalle skulle jobba idag. Inget super pass, svårt att få det som man vill när man inte kan rida som man är van vid, vi höll på i en timme, visst han var svett men han var inte trött. Får ev. rida honom lite själv om han blir för pigg.  Vi är 13 som rider samtidigt, det är rätt så trångt!! Vi fick rida lite utan stigbygglar, det var en sån känsla för jag känner att det är något jag kan. Men det kändes lite i magen för man tvingar sig att sitta exakt rätt. Fick en kommentar under ridpasset och det var att han skulle vara lägre i formen. Och det var ju lätt fixat.
Imorgon ska kakan gå dressyrpasset och sen ska kalle få hoppa, ska bli spännande.
Slänger in lite fler bilder.

Min älskling

Kakan!!!

Vårat rum

Ha det så bra
Puss på er alla!!

Välkommen Caipirinha

Förra veckan fick pc sitt efterlängtade stoföl! Vi har väntat länge på att få ett stoföl från henne, nu har vi tryggat våran 4:e generation av den stolinjen. Pappa har haft den stammen sen 1963 så det är jätte skoj att avla vidare. Pc har tidigare bara fått hingstföl, hon är mamma till bla min Champion(kalle) och Chili(sillen).

Caipirinha som kallas för cocos, är en social dam med attityd. Hon är fux med två virvlar i pannan, hon kommer nog ha lite temperament.


RSS 2.0