Vila i frid vår älskling!!

I söndags fick vi låta vår älskling Gucci somna in. Saknaden är enorm!

Helsingborgs fältrittklubb 20/7

Mycket hände förra veckan både roligt men även jobbiga händelser!

PÅ fredagen skulle pappa, Lotta och jag tävla i Helsingborg men morgonen började inte så bra! Kalle hade kolik så mamma och jag fick köra med honom till Barbro medans vi fick skicka iväg pappa och Jannica med pappas hästar och efter att ha varit hos vetrinären så mådde kalle bättre. Så Malis och Lotta körde in med mini och jag körde in ett tomt ekipage så Jannica kunde köra hem en av pappas hästar.

Pappa var jätte duktig!! Han och Mio blev 3.a i LC och 8:a i LB och 2 i lilla cupen. Jätte bra jobbat!!!
Jag tävlade mini för första gången och det var hans första LB och jag hade bara ridit honom i en vecka. Han skötte sig jätte bra! Vi red ihop 66% och en 7:e plats!!



Han är söt som socker!!


Påväg!!!!!

Nu är Lotta och jag påväg till Falsterbo, wieeee!!
Idag ska vi se på hoppningen och i morgon blir det dressyren. Ska försöka shoppa lite grand, behöver ett nytt regntäcke till Molly. Hoppas på att hitta ett hos Strömbergs gård!


Söker du nytt släp?

Kolla in då på Smålandshästen. Bättre service får ni leta efter!


Falsterbo

Nu har det verkligen gått in att vi var 3 ynka poäng från finalen! men vet ni vad? Jag eller rättare sagt vi är jätte nöjda!
Hon var bästa svenskfödda sto i 5års dressyren och det är inte fy skam precis.

Vi åkte ner till Falsterbo på måndagen med stopp först i malmö för att ckecka in på Ibis hotell och sen var nästa stopp i Vellinge där Molly skulle bo över natten. Sen åkte vi till Falsterbo och fick först våra band och det första vi gjorde var att gå till vår nya sponsor och wow vad fina släpen är!!!

Sen var nästa uppdrag att hitta sekretariatet och det var inte det lättaste men efter ett tag hittade vi det och fick reda på våra träningstider och då började det bli bråttom så gick snabbt en runda och pratade med utställare vi kände.
Hämtade Molly i "stormen" och åkte tillbaka till Falsterbo, från parkeringen till banan är det en bra bit att gå och är en väldigt stökig miljö så jag valde att Lotta fick leda oss till framridningsbanan. men självklart så skötte hon sig riktigt bra.

På framridningen var det mycket hästar och många av dem var rädda för tälten som smattrade och vimplar som blåste men vi prinsessa var stencool!! Så när vi äntligen fick gå in på arenan och träna där inne så kände jag mig väldigt lugn och kände mig inte orolig för att hon skulle vara tittig! De flesta hästarna var rädda för hästaffischen och de reste sig och vägrade gå så jag valde att inte låta Molly se det utan red vid affischen när där inte var några hästar och hon sket i den så efter max 10 minuter så var jag nöjd och vi skrittade tillbaka till parkeringen.

Sen hem och natta Molly och vi började leta efter någonstans att äta i Malmö och det var inte det lättaste då klockan var mycket men till slut hittade vi en restaurang med fantastisk mat!! Sen hem till hotellet och sova, det behövdes.

Morgonen började tidigt, kvart i sex ringde klockan och klockan sju var vi hos Molly och kopplade släppet direkt och självklart så lyckades jag klämma mig då och få en blodblåsa halvvägs under nageln, trodde att jag skulle spy så ont det gjorde men såg till att röra på fingret men shit var det bultade!

Lyckades knoppa Molly och sen borstade mamma och Lotta Molly, sen körde vi mot Falsterbo. Vi körde samma rutin som dagen innan, Lotta ledde Molly till framridningen. Denna dag var det mycket lugnare på framridningen, skönt!! Kände att jag hade lite mer tryck i henne än dagen innan, perfekt och längningarna fick jag till bra på framridningen! På tävling rider jag fram Molly ca 40 minuter totalt och gjorde likadant här och jobbade igenom henne i alla gångarterna.  Till slut var det dags att gå in på banan, först tittade Molly lite grand på gräsmattan de hade lagt dressyrstacketet men slappnade av rätt så snabbt. Vi gjorde ett rätt så bra pogram fick tyvärr inte till längningarna ordentligt men var nöjd med programmet och hur bra Molly skötte sig, det är guld värt!!Vi fick en lite ojämn bedömning och tyvärr drog E domaren ner rätt så rejält, tradigt! Men så är sporten!

Som sagt var det tre poäng som fattades för finak så vi blev 13:e ekipage i startlistan och 10:e bästa svanska ekipage inte fy skam precis. Jag är riktigt nöjd att jag kan hålla mig så lugn inne på banan på en så stor tävling!

Jag vill tacka för alla fina kommentarer och gratulationer som vi har fått!
Jag vill även tacka för det fina stödet jag har runt omkring mig och speciellt ett stort tack till mina föräldrar som låter mig rida denna underbara häst!

Nu satsar vi vidare på breeders!!


Uppdatering

Uppdateringen har varit dålig tyvärr men vi haft fullt upp och vi blev rätt så trötta efter Falsterbo i tisdags. Ska snart hålla en lektion men jag kan snabb uppdatera er om att det gick jätte bra, över förväntan och Molly skötte sig jätte bra. Mer om det kommer senare i kväll!!


Dagens ridpass

Slänger in ett snabbt inlägg från mobilen innan jag ska börja jobba.
Red igenom programmet idag och det kändes helt okej. Red igenom det hemma och vid ridbanan så höll de på att pressa ensilaget samtidigt som mio och cosmos dampade runt. Inte jätte bra utgångsläge men vi fixade det med mammas hjälp. I början av passet så kände jag mig stressad och ville för mycket så mamma hjälpte mig och när jag blev lugn så blev Molly lugn såklart!!!

Kan sätta mer tryck i henne när vi rider programmet men det är skönt att veta att hon kan gå det lite lugnare med så mycket som händer runt omkring. Och mamma som är min största kritiker, (vilket är jätte bra) tyckte hon var fin och med det programmet vi red idag så skulle vi hamna på 70% och vi har mer att ge!!
Nu ska jag jobba 22 timmar och sen i morgon fyller Lottisen år så vi ska fira henne på kvällen.

Kram på er!


Tappsko

I måndags slog jag på min första tappsko, känner mig väldigt stolt! Pappa var med och guidade mig igenom det och det var lite läskigt. Man vill ju inte misslyckas och sätta en söm fel men det gick bra och nu känner jag mig mer självsäker. Jag kommer nog inte banga för att slå i extra söm när det är någon sko som glappar!


Can't get enough

Vet inte om jag har berättat för er men jag hjälper mamma med hennes  fyraåring Can't get enough som är halvbror med kalle.
Planen är att han och jag ska starta dressyr i augusti om allt känns som det ska!
Bjuder på några bilder på oss.






Bästisarna <3

Här kommer en film på Ike och cocos när de hoppar. Ike älskar att hoppa, han tycker att det är super skoj!! Han hade kunnat hålla på och hoppa hur länge som helst haha . Det var första gången cocos hoppade och hon var riktigt duktig men kanske inte så konstigt med en mamma som hade hoppdiplom!


Löshoppningen

Här kommer bilderna från löshoppningen. Alla är tagna av den fantastiska Lotta!!



Min fina "lillstjärna" <3



Läckerbiten!!!



Storebror och lillasyster



Kalle älskar att löshoppas, honom behöver vi inte "fösa". Han fixar det själv!





Molly kan också!!!



Fina Rhia!! Bakgrunden är lite rolig!!

Värme

Nu känns det som att sommaren har kommit, det var på tiden!!

Igår red molly och jag igenom delar av programmet och mamma hjälpte oss med finslipningen. Hon kändes riktigt fin. I slutet jobbade vi på som falk gav hemläxa på, hon fick gå i en väldigt låg form både i galopp och trav och själv balansera upp dig och det känns redan bättre!!

Idag fick Molly vila och bara gå i hagen, mysigt. Det är viktigt att de bara får gå och skrota ibland och oftast blir det ännu bättre nästa gång man jobbar med dem.

Imorgon går jag på ett litet jobb maraton, jag jobbar torsdag dag, fredag dag, lördag kväll och söndag dag puuhh och sen fyller världens bästa Lotta år på söndag, så hon ska firas.

Så mollys schema fram till tisdag ser ut så här:

Torsdag :Galopprundan
Fredag: Lilla rundan och sen lång avskrittning
Lördag: Dressyr, rida igenom programmet
Söndag:Mamma rider ut henne.
Måndag: Rida på banan i falsterbo!!!

Sen ska jag putsa en del av Mollys saker på lördag och även packa det mesta.

Men jag kommer göra några tidsindtällda inlägg till er!

image description

Söndag= löshoppning

Idag höll vädret i sig för det mesta (regnade lite när vi satte upp hinderna) så vi beslöt oss för att löshoppa.
De flesta hästarna fick hoppa, båda mina fick det. Tyvärr är det så att Molly inte är någon stjärna på det men det gick mycket bättre nu. Hon är mer balanserad nu så då blir det lite lättare för henna att hoppa trots hon inte har någon talang haha.
Det var bara sillens andra gång så vi höll det lågt så att han kan jobba lite mer med tekniken, tyvärr blir han kaninskuttig i galoppen för tillfället. Men traven är desto finare!!! Mums säger jag bara!!

Nicky, meas 3 åring har växt till sig ordentligt och börjar bli fin. Hon har riktigt fin hoppteknik så det känns som hingstvalet var lyckat för hon har även bra gångarter. Hon blir kanske fälttävlanshäst, vem vet. Hon är inte rädd för något iallafall. Planen med henne är att hon ska ridas in och sen vila över vintern och sen ridas i gång typ mars och att lotta ska hoppa henne, pay and ride, tävling för att sen säljas.

Nu står man och " slavar" i köket. Det blir potatisgratäng och oxfile, mums!!

Kanske kommer det upp bilder från löshoppningen, vi får se om lotta orkar lägga upp dem ;)

RSS 2.0