Umethist

Mea som hon kallas för till vardags, köpte vi 2006 då hon var 5. Tanken var att hon skulle vara en försäljningshäst som vi skulle få "rätt" på och utbilda och sen sälja. Men efter att vi hade jobbat med henne ett tag såg insåg vi att det inte skulle gå. I hanteringen så var hon hemsk, man kunde inte mocka till henne i boxen då slog hon. Skulle man lägga på ett täcke på henne i boxen så fick en person hålla henne och man fick hålla koll på henneså att hon inte kickade. Ställde man upp henne på gången så tryckte hon upp en i väggen när man skulle sadla eller fixa med täckena. 
I ridningen så var det pappa som red henne i början då hon reste sig och höll på. Efter ett tag så började Lisa rida henne och jag vågade mig upp efter ett tag. Hon var otroligt mycket grammanriden från Holland, man märkte det då hon aldrig tod stöd på bettet  och gick bakom lodplanen konstant. När vi tog hem henne till gården efter vintern(hon stod uppstallad vid ridhus på vintern) släppte vi ut henne i en större hage med gräs, jag tror aldrig att jag har sett en häst som var så glad. Det var underbart att se, jag kommer aldrig att glömma det!


Vi fortsatte att jobba med henne, speciellt pappa. Hösten kom igen och vi flyttade tillbaka hästarna till ridhuset. Jag började hoppträna henne lite och hon tyckte det var skoj men jag glömmer aldrig första gången vi skulle rida cavelletibommar. tror att där låg ca 8-10 bommar och hon bara kastar sig över dem i ett stort språng som om hon var rädd för dem. Det var då vi verkligen insåg att dem inte hade varit så snälla mot henne i holland.
Jag fick hjälp av min tränare med henne under året 2007 då vi intensivt försökte få rätt på henne. Vi lyckades med en del, äntligen tog hon stöd på bettet. Vi startade några tävlingar och resultatet var varierat men oftast så skulle hon bara till utgången. Jag började tvivla på oss, tvivla på mig att jag inte kunde rida. jag mådde verkligen dåligt då, många tårar fälldes. Men ibland så var hon bara så fantastisk och tog dem mest underbara sprången på träningen och skötte sig underbart på någon tävling.

I början på 2008 så skötte hon sig super och jag började undra när bakslaget skulle komma och mycket riktigt så kom det precis innan en tävling, hon skulle inte hoppa alls bestämde hon sig för. Jag åkte 2 dagar efter till en pay abd jump för att jag verkligen skulle få henne runt en bana. Hon stannade väldigt många gånger och ritten var ju inte den snyggaste. Efter det bestämde jag mig för att betäcka henne för att se om hon skulle ändra sig. Jag hade det väldigt klart för mig direkt vilken hingst jag skulle använda mig av. Niveau såklart, med det underbara temperamentet han har så skulle det bara kunna bli en super trevlig avkomma. Jag lät mea varva ner i ridningen och seminerade med niveau, tyvärr tog hon inte sig första gången så jag beställde semin en andra gång. Denna gången blev vi uppringda och dem meddelade oss att vi inte skulle få någon semin då han hade lämnat så lite men självklart fick vi välja vilken annan hingst av flyinges utan kostnad. Vi funderade mkt och hade några val och när vi meddelade flyinge dessa så skulle ingen av dem kunna leverera!  Jag fick nästan ett utbrott på flyinge, det är så typiskt dem! Efter en del funderande utan någon hingstkatalog så poppade iden upp om HipHop och han har ett super mysigt temperament. Vi fick ett underbart bemöttande från hingstägaren och de packade om för våran skull. Hon tog sig på första försöket!!! 
Hon fick ta det lugnt den första tiden så att vi inte utsatte fostret för någon risk men på hösten var hon fullt igång igen och vi gjorde några pay and jumps och en tävling på hemmaplan och vilken skillnad! Ingen tendens till att stanna, nä tvärtom hon sög tag i hindrena. Det var en helt underbar känsla, vi kändes som vi vet ett istället för att vi kämpade emot varandra.
I deccember så märkte man av att hon var besvärad så jag valde att låta henne bara gå i hagen och mysa med madicken. Sen på sommaren föddes nikki(Unique), en kopia av sin mamma till utseendet men med mycket mildare temperament.



Nikki vandes av i december och här är vi nu. Mea är underbar att rida, hon har förändrats! Vissa saker kommer inte försvinna men hon har blivit mycket bättre.


Fotografering

Lotta var ute och fotograferade mig och Mea i snön. Lotta är en helt fantastisk foograf, hon är den bästa! Om ni funderar på att anlita en fotograf så kontakta henne.



Denna bilden säger så mycket om mina känslor för henne.

Mormor

Saknaden kommer aldig att försvinna.
Du lämnade oss alldeles för tidigt.

Hippson

Fick det nya nr av hippson och jag brukar gilla vad dem skriver men jag blev rätt så irriterad på ett uppslag "Stort sadeltest".
Jag började läsa och tänkte att det här ska bli intressant men efter att läst det så blev jag arg. När man läser vilken typ av häst så står där ex. passr de flesta typer av hästar men inte hästar med rejäla mankar. Det står inget om hästen ska vara rak eller svängd i ryggen för att den ska kunna ha just denna sadlen! När det gäller just denna sadlen så har vi haft den och vi var sååå dumma att vi inte provade ut den på hästen utan vi köpte den för att ryttare gillade den och det blev inte så bra.  Om man nu ska göra en sån artikel ska man inte  då rekommendera att man ska anlita en sadelutpassare så att det blir rätt, annars kan ju hästen muskla sig fel! Jag kan ytcka att man skulle gjort en artikel med Peter Winslow som är den som examinerar sadelutpassare
.
Vad tycker ni?





Snö snö och snö!!

Jag bir så trött på denna snö, kan den inta bara försvinna och låta oss få vår!!!
Jag skulle egentligen träna för rebecca med 2 av mina hästar men efter att det börja snöa hejdlöst så bestämde jag mig för att inte ge mig iväg, vill ju gärna komma hem också. Får se om jag kan kasa ner i morgon och rida hästarna i morgon, hoppas verkligen på det.

Lagar just nu mat, har gjort ett litet expriment! får se om det blir gott, förhoppningsvis.
Vad händer i helgen då? För min del är det hästar, hästar och hästar! Pappa har kört till stockholmo så jag har hand om dem i morgon men det har jag ju haft innan också så det ska gå bra.  Ska försöka hinna städa lägenheten så att det är klart till nästa helg i och med att den ska lämnas nästa helg och då är vi i GBG!! wihooo!! ska bli super skoj!!!

Puss på er<3

Helgen!

Har ridit mkt i snön i helgen och har skrittat hästarna mkt. Dem tycker att det är rätt så jobbigt att pulsa i snön, vi har ändå snö upp till knäna på dem. Mea har jag skrittat barbacka(svimma inte nu lisa!) och hon är bara såååå underbart snäll. Hon gör ingenting utan bara skrittar på lugnt som om hon aldrig hade gjort något annat. Ibland när jag sitter på henne och hon sköter sig så fint så överväldigas jag av känslor. Vi har kommit så långt sen jag köpte henne. Hoppas att vi får en bra säsong i år.

Kalle sköter sig och gnetar på. Känns som att vi tar ett kliv framåt hela tiden och han är så positiv. Han har förändrats jätte mkt bara på några månader, man märker att han trivs nu.


Unique meas dotter


Prinsessan Mea <3

Jag och mea var iväg på hopptäning för eamon hickey.
Hon skötte sig super, hon var lite busig hihi men hon stannade inte på några hinder, tvärtom hon sög tag i hinderna.  Hon kändes verkligen jätte fin. Det kändes som att det bara var en vecka sen vi hade hoppat och inte ett år. Där är ju fortfarande saker att jobba med men det kändes verkligen bra. Eamon verkade gilla henne och sa att hon hoppade riktigt bra. Det var jätte skoj att göra!

Ha det bra


change of plans

hade planerat att jag skulle träna chasse för eamon i morgon men hon hade lyckats få upp sin dörr och hade gått ut och ätit en del olika krafftfoder. Så det blev ju ingen ridning på henne idag och det känns ju inte läge att träna på henne i morgon även om hon mår bra. Så efter lite fundering och rådfrågande av mamma så bestämde jag att mea ska få vara med istället, vi ska ta det lugnt. Det ska bli såå skoj, Får se hur hon beter sig i morgon men hon har ju iallafall ändrat sig här hemma. Det ska bli så spännande! Det låter kanske töntigt men jag har kämpat med henne så länge. Jag har haft 2 hästar i mitt liv som har varit speciella och jag trodde aldrig att efter papageno avlivades att jag skulle kunna hitta en häst som betydde lika mkt som honom men det har jag i mea. Det är helt underbart när man hittar sin "soulmate" i sin häst.

Har du hittat din "soulmate"?


Aha upplevelse

Tränade för Rebecc igår med kalle och chasse. Chasse hade lite kärringfasoner emellanåt men hon är mkt mottagligare än tidigare. Haha man känner sig som en nybörjare när hon jäklas med en. Men rebecca är fantastisk, en bättre tränare kan man inte hitta! Hon gav mig en aha upplevelse på kalle, jag har alltid haft problem med mina bakdelsvändningar..Jag har liksom bara puttat in rumpan och haft ytterskänklen långt bak och resultatet av det har blivit att hästarna korsar bakbenen istället för att trampa under sig.Men när rebecca förklarade hur jag skulle göra så fick jag aha upplevelsen. Något som jag reflekterade över idag är att jag alltid är nöjd efter mina träningar för rebecca.



sadel

Var och provade en globus tekna hos zanna, måste bara säga att mer engagerad och fantastisk människa och sadelprovare finns inte! Innan vi träffade zanna så använde sig inte av sadelprovare men vi har märkt skillnaden på en uyprovad sadel och en sadel som inte är utprovad. Kalle är ett väldigt bra exempel! Det räcker att jag rider i mammas sadel(prestige top dressage) och jag har en lammullspadd, han blir spänd och okoncentrerad. Tar jag då bort lammullspadden så blir han avslappnad direkt! Så när zanna provade ut teknan så låg den perfekt på honom och när jag jag satt upp och red honom så var han avslappnad. Hade med chasmine också, den låg inte lika bra på henne men det är för att hon inte är musklad som hon ska vara. Men det finns ju en anledning till det. Ska ha en korrigeringspadd så att hon kan muskla sig. Zanna var sååååå snäll så att jag fick låna hem sadlen så jag kan få prova den lite mer. verkligen super snällt!!



uppdatering

Jag är verkligen super dålig på att uppdatera, ska se om jag kan bättra mig!

Idag ska jag iväg till Little shop of horses för att prova ut Globus nya sadel Tekna. Ska ta med mig chasmine och kalle. Kalle är visserligen till salu men jag måste ju ha en dressyrsadel till honom och sen är mea väldigt lik honom i ryggen så förhoppningsvis passar den henne också! Tack och lov att man har Zanna, för det finns nog ingen som engagerar sig så i att hjälpa en. Vi tycker att hon är helt fantastisk!!
Ska ta ut chasmine och låta henne jobba i snön på fm så hon inte exploderar hos zanna, det har ju inte blivit 100 % ridning på hästarna pga av vädret, jag vill ha vår nu!! Jag skulle behöva klättra med mea så hon musklar upp sig ordentligt. Ska försöka rida henne i snön idag om hon inte kastar av mig. Förhoppningsvis blir det träningv för rebecca på söndag med kalle och chasmine. Hade tänkt försöka träna med mea i slutet av nästa vecka. Ska även börja rida lite bommar med henne och hoppa mindre hinder.

Sen är det ju eamon träning på tisdag, det får bli chasmine som får följa med. Mea är inte riktigt klar för det, hon ska ev på hoppkurs för micke nolin 23-24 feb. väntar på svar från dem. Har bytat klubb som jag tävlar för så nu är det Åstorp rf, känns väldigt bra. Det är min gamla hemmaklubb och vi har alltid trivts super där. Där är lite prisskillnader mellan Åstorp och båstad!
I Åstorp kostar medlemskap och ridanläggningsavg 700 kr och då kan du hur många hästar du vill.
I Båstad kostar medlemskap och ridanläggningsavg 2400 kr och då ingår bara en häst och man får betala 200 kr extra per häst.
Lite skillnad!!


RSS 2.0