Ett av mina favoritmärken

Ett favoritmärke är Roeckl handskar, det är de enda handskarna jag använder. Jag har de vinterfodrade för att inte få skav efter kandar tyglarna. På sommarna fick jag alltid skav och blåsor mellan fingrarna efter tyglarna men så tipsade mamma mig om att ha de vinterfodrade och sen dess är jag fast!!


Vad för märke använder ni?

My number one

Kom på häromdagen att jag inte riktigt har "presenterat" My number one för er.

Molly som hon kallas är 5 år och är våran egna uppfödning.
Hon är efter Black Coffee-Lavirco-Chapman-Leopard. Mormorn Madame var tvåa på RIKS.
Som föl fick Molly korsförlamning efter att ha rullat fast i boxen och en lång period fick kämpa med henne, att hjälpa henne och dricka osv. Men hon repade sig sakta men säkert! Vi var väldigt nogranna att hon skulle ha täcke på sig så att hon inte skulle bli kall om ryggen, detta gjorde att inte förrän hon var 2 år gammal fick gå på sommarbete. Och sommarbetet vi valde ut till henne var väldigt kuperat så att hon skulle bygga upp muskler. Vi betäckte henne som 3 åring med Hohenstauffen II och som 4 åring fölade hon då och fick "My kind of guy" även kallad Hobbe. På hösten som fyraåring red pappa in henne och hon reds ca 2 månader på hösten och sen kom den hemska vintern! I mars i år så sattes hon igång av pappa och efter att han hade ridit henne några gånger så tog jag över, då vi skulle sälja henne så ser det bättre ut med en tjej som rider speciellt i och med att molly inte är så stor. Hade några köpare som kom och tittade men ingen som jag riktigt tyckte passade henne. Jag kan säga att jag var extra kräsen med mollys spekulanter!
I juni debuterade hon och jag i Båstad i en LB:1 och vilken fröjd det var att ha med henne. Hon var cool lugn! programmet gick rätt så bra, hade några småmissar. Trodde att vi skulle hamna runt 64% men vi hamnade på 69% vilket är super bra. Anledningen till att mamma och jag trodde att hon skulle hmna på lägre procent är för att vi är rätt så hårda i våra bedömningar och är inne i det "regionala" bedömningarna. Med de procenten hamnade vi på en fjärdeplats. super bra för första gången!

Hon har nu varit på 3 tävlingar och hon sköter sig jätte bra! Nästa tävlingen är nu Laholm där vi ska rida på långt spår och där bedömningen blir hårdare. Men man måste sträva efter att utvecklas!
Vi ska ev försöka kvala in henne till 4 års championatet, får se lite hur det går i Laholm.

Men målet är att försöka rida falsterbo till nästa år på henne. Lyckas vi inte med det så är det inte världens undergång, får vi vet att vi har en fin tävlingshäst för framtiden som så småningom ska gå in i avelsboxen.

Molly har en underbar personlighet, hon är otroligt social och kelig. Hon skulle kunna sitta i ditt knä. Snäll att ha med sig överallt. Hon är en av våra stjärnor <3





Åsikter

Efter tävlingen i helgen har jag lite funderingar/åsikter.

Hur ofta tycker ni att det är okej att tävla i månaden och hur många klasser ska en häst gå på en helg?

Det var bla två ryttare som jag reagerade på, den enas häst är ung har gått en stor tävling nyligen, personligen hade jag inte åkt och tävlat två klasser på den veckan efter den stora tävlingen. Hade det varit min hade den fått ta det lite lugnt, ut i skogen och bara fått gå i hagen och ta det lugnt men det är min filosofi!!

Sen den andra ryttaren red 4 klasser på sin häst under två dagar, hmm jag tycker att det är lite mkt men det är kanske bara jag som tycker det?!

Så vad är eran syn på detta?

Mollys tävlingsplan

Har en tävlingsplan för Molly fram till september sen får vi se vad som händer.

3/8 Laholm 4 års-programmet

4/8 Laholm LB:2

28/8 Össjö någon LB

3/9 Stävie kval till 4-års championatet


Helsingborgs fältrittklubb

I lördags var vi ju då iväg och tävlade på HFRK, åkte hemifrån tjugo i sju vilket betydde uppstigning kl fem.
Hade både molly och kalle med mig och de skulle gå två klasser var. Först ut var molly som gick en Lc:2 ( jag hade inte ridit Lc på minst i 10 år, har aldrig ridit Lc på stor häst!) hon kändes väldigt lugn och sansad på framridning, kände att hon lyssnad på mig. I programmet så kändes hon jätte fin tills någon öppnade en dörr bakom henne så hon blev lite rädd men jag fick tillbaka henne snabbt igen. Jag var nöjd medvår ritt och skoj att pappa fick vara med och se henne, han har aldrig sett henne på tävling. Det roliga var att han hade samma uppfattning som mamma och jag, hon är så lätt att ha med sig! Tänk det är bara tredje tävlingen hon är ute på. Men tillbaka till resultatet, vi fick 69,28% och var tredje ekipaget som startade och det höll hela vägen! Vi vann! Wieeeee hon är så duktig. Och för första gången fick hon vara på prisutdelning, skoj med en klubb som har prisutdelning till häst. Nyttigt för hästarna. Och hon stod så snällt, en lätt häst att ha på prisutdelningar.



Sen var det Kalles tur att starta, jag hade valt att starta en LA:3 då den ingick i stora cupen. Träns är inte riktigt kalles grej haha. Men det har aldrig känts så bra innan i ett program på träns, han skötte sig riktigt bra men jag blev lite besviken på poängen 63,54% och en vän som är domare kom fram och tyckte också att poängen var fel. Hon hade sett ekipagen innan och hon tyckte att kalle hade varit bäst och han skulle varit placerad. Jaja då vet jag att jag inte ska rida för domaren som dömde!

Sen var det mollys tur igen, en LB:1 och nu i efterhand skulle jag struntat i den! På framridningen speedade hon upp och lyssnade inte riktigt på mig. Och på banan var hon inte riktigt avslappnad och när jag skulle fatta vänster galopp så fattade hon fel hela tiden, suck!! Men hon var trött och då försvarar hon sig genom att bli springig så det blir bara en klass om dagen i fortsättningen! Vi hamnade på 62,4% och hamnade i mitten någonstans. Pratade med domaren efter klassens slut och hon undrade vad det var som hänt då hon dömnde henne på hennes första tävling. När jag förklarade så tyckte hon att det var synd men att det är en väldigt fin häst!
Vi deltog ju även i lilla cupen och där slutade vi på femte plats! Jättefina rosetter fick vi :)


Efter det var det dags att göra vid kalle igen och rida Msvc:2, ett program som passar oss väldigt bra! Han var så fin redan på framridning, "trampade" honom lite och han surnade inte till-duktigt! Inne på banan var han riktigt duktig, visst vi fick inte riktigt till slutorna men det kommer. Efter att ha skrittat av honom fick jag resultatet 70,889% det är det bästa vi har haft hittintills och han var jätte fin så vi förtjänade poängen. Vi höll ledningen hela klassen ut och vi vann. Obeskrivlig känsla, att få skritta in på Kalle först på prisutdelningen var väldigt speciell.
Det roliga var att vi blev tvåa i stora cupen!! Otroliga hästar jag har<3



Är otroligt stolt över mina hästar som skött sig så bra, dom stod lugnt i boxarna under dagen, de äter och dricker som de ska och tar allt med ro. Vi kom hem kl 8 på kvällen så det var en lång dag.


Vi poserar här hemma inför kortet till iform( men detta hoppas jag att pappa inte skickade!)

Dagens skörd! Underbara hästar jag har<3

img_2986 (MMS)

Dagens skörd! Underbara hästar jag har<3


Saknar....








Saknar Thailand!!

Läs Tr!!!!

Något som kan störa mig oerhört på tävlingar är när folk inte har läst tr!

Man måste ha nummerlappen på hästen när man lastar av!

Falkenberg

Uppdatering om hur det gick för oss i Falkenberg.

På lördagen körde vi hemifrån halv nio och det var kalle som skulle göra första starten. Vi startade MSVC:1, hade ett rätt så stadigt program med någon liten miss men var nöjd överlag. Domaren tyckte precis som vi och belönade oss med 68,2% och det blev en 4:e plats. Duktiga Kalle<3

Sen efter det var det bara att vänta tills mamma skulle starta halv fem. Dom hade sagt att det skulle regna så vi hade packat med oss regnkläder och extra tävlingskläder. Men hur blev vädret? Jo det var lika hett som det var förra året! FY fan vad varmt! Men våra hästar är duktiga att dricka på tävlingar, så det är skönt. Vi var ute och promenerade med dom så att dom fick röra på sig och inte bara stå i släpet.

Så småningom var det dags att ta ut björnen, han var lugn som en filbunke,
Mamma och han gjorde en så fin ritt men fick dåligt betalt, tyvärr! Och det var inte bara vi som tyckte så!

Sen var det bara att packa in björnen och åka till glommen där vi och hästarna skulle sova över natten. Installerade hästarna och tyvärr fick dom inte boxarna bredvid varandra men dom löste det själva genom att stå och gnägga på varandra, inte hysteriska utan dom skulle bara ha koll på att den andra var där.  Så hade de hållt på innan på tävlingen när den ena var på och ifrån släpet. Gullungar!!

Efter att ha ”installerat” hästarna så var det duschen som gällde, så skönt! Hade längtat efter det hela dagen!!  Sen var det där med mat, efter kollat på nätet lite så kom vi fram till att det var enklast att köra in till falkenberg och äta, vi hittade en restaurang som såg trevlig ut. Brasseriet men det var ingen höjdare tyvärr:(

På söndagen var det uppstigning kl sex gäsp! Jag flätade björnen medans mamma borstade honom, lastade båda och styrde kosan mot Forf igen. Nalle startade kvart över åtta och gjorde en bra ritt och fick äntligen betalt ordentligt! De fick 65.4% och dom tog sin första placering i MSVA!!! Så duktiga var dom, så snart är det dags för dom att starta Int.I!!

Kalle var så duktig, han hade stått i släpet länge i värmen så red inte fram super länge. Var super nöjd med ritten(speciellt efter att sett en hel del ekipage som gått dåligt men fått bra betalt). Kände att jag hade tappat honom lite en bit i galopparbetet men han var flashigare och hade bättre ökningar. Blev skit förbannad när jag såg poängen, 64,6% och då hade en häst som hållt på och gjort seriebyten och flippat fått 66%  För första gången gick jag inte och hämtade min kritik.

Men vi är nöjda med tävlingen och hur våra hästar har uppfört sig, super lätta att ha med sig.


RSS 2.0