My number one

Kom på häromdagen att jag inte riktigt har "presenterat" My number one för er.

Molly som hon kallas är 5 år och är våran egna uppfödning.
Hon är efter Black Coffee-Lavirco-Chapman-Leopard. Mormorn Madame var tvåa på RIKS.
Som föl fick Molly korsförlamning efter att ha rullat fast i boxen och en lång period fick kämpa med henne, att hjälpa henne och dricka osv. Men hon repade sig sakta men säkert! Vi var väldigt nogranna att hon skulle ha täcke på sig så att hon inte skulle bli kall om ryggen, detta gjorde att inte förrän hon var 2 år gammal fick gå på sommarbete. Och sommarbetet vi valde ut till henne var väldigt kuperat så att hon skulle bygga upp muskler. Vi betäckte henne som 3 åring med Hohenstauffen II och som 4 åring fölade hon då och fick "My kind of guy" även kallad Hobbe. På hösten som fyraåring red pappa in henne och hon reds ca 2 månader på hösten och sen kom den hemska vintern! I mars i år så sattes hon igång av pappa och efter att han hade ridit henne några gånger så tog jag över, då vi skulle sälja henne så ser det bättre ut med en tjej som rider speciellt i och med att molly inte är så stor. Hade några köpare som kom och tittade men ingen som jag riktigt tyckte passade henne. Jag kan säga att jag var extra kräsen med mollys spekulanter!
I juni debuterade hon och jag i Båstad i en LB:1 och vilken fröjd det var att ha med henne. Hon var cool lugn! programmet gick rätt så bra, hade några småmissar. Trodde att vi skulle hamna runt 64% men vi hamnade på 69% vilket är super bra. Anledningen till att mamma och jag trodde att hon skulle hmna på lägre procent är för att vi är rätt så hårda i våra bedömningar och är inne i det "regionala" bedömningarna. Med de procenten hamnade vi på en fjärdeplats. super bra för första gången!

Hon har nu varit på 3 tävlingar och hon sköter sig jätte bra! Nästa tävlingen är nu Laholm där vi ska rida på långt spår och där bedömningen blir hårdare. Men man måste sträva efter att utvecklas!
Vi ska ev försöka kvala in henne till 4 års championatet, får se lite hur det går i Laholm.

Men målet är att försöka rida falsterbo till nästa år på henne. Lyckas vi inte med det så är det inte världens undergång, får vi vet att vi har en fin tävlingshäst för framtiden som så småningom ska gå in i avelsboxen.

Molly har en underbar personlighet, hon är otroligt social och kelig. Hon skulle kunna sitta i ditt knä. Snäll att ha med sig överallt. Hon är en av våra stjärnor <3





Kommentarer
Postat av: Lotta

Mollybus! :)

2011-07-29 @ 07:40:23
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0